DÅTID, NUTID OCH FRAMTID

Sitter ni ibland och funderar över vad ni gjorde exakt ett år tillbaka i tiden? Jag har kommit underfund med att jag gör det rätt ofta, och att det är ett ganska vanligt samtalsämne här hemma. Vi pratar mycket om dåtid och framtid här hemma. Drömmer oss tillbaka till det som har varit och drömmer oss fram till det som kommer. Det blir en fin balans till att leva i nutiden. Så jag gjorde en tillbakablick i bloggarkivet som berättade för mig att vi för ett år sedan hade semester tillsammans, min mamma var här och just den dagen hämtade vi hem en ny säng till Lilla My. Tiden bara flyger fram och jag kan inte förstå att vi vilken dag som helst kan ha en ny bebis i hennes gamla spjälsäng.

Igår kom den, teckenblödningen som sägs kan vara ett första steg i förlossningsförloppet. Jag har packat en övernattningsväska till Lilla My och skickar henne med farmor och Ippe till deras stuga utanför Västerås om några timmar och i eftermiddag ska jag ta mig till sjukhuset för en kontroll och förhoppningsvis en hinnsvepning. Det rör på sig, sakta men säkert. Jag försöker greppa varje halmstrå som finns men vet också att vi kanske får vänta en och en halv vecka till. Vardagen blir minst sagt lite absurd.

32 reaktioner till “DÅTID, NUTID OCH FRAMTID

 1. Jag tycker också om att gå tillbaka i tiden och se vad jag gjort. Det är så mycket som jag glömt bort att jag gjort så då är bloggen bra. Spännande att det kanske är något på gång nu. Hoppas att de gör en hinnsvepning så förlossningen sätter igång.

  Gilla

  1. Ja men visst är det så? Helt plötsligt sitter man där och minns en himla massa saker och det är så fint. Det blev en hinnsvepning men än är det lugnt som i graven här! 🖤

   Gilla

 2. Ja jag brukar också fundera på vad jag gjorde för ett år sen, och för två, tre fyra år sen osv. Det blir ofta så när FB visar minnen av vad man la ut då. Sen blir det ibland att vi pratar om det och framtiden.
  Vilken fin säng ni hämtade till Lilla My för ett år sen!
  Jag håller tummarna att den lille ligger i hennes gamla spjälsäng snart😊

  Gilla

  1. Åh, ja facebooks påminnelser är himla bra. Jag är dock ruggigt dålig på att lägga upp saker på facebook så jag får ta hjälp av bloggen istället! Tack snälla Lillan 🖤

   Gilla

 3. Today is the day…

  När jag väntade sonen så grjorde de hinnesvepning vid 14 tiden och efter kände jag mig lite öm… vid 16 började jag känna lite som mensvärk bak i ryggen och vid 19 kom det reglbundna onda sammandragningar. vid 21 åkte vi in och 23:40 föddes han…

  Så idag kommer er skatt oxå… helt säker… haha!!!

  kram kram

  Gilla

  1. Vet du hur PEPPAD jag blev av den här kommentaren igår? Den gjorde verkligen hela min dag. Men än är det ingen bebis eller ens lite oregelbundna värkar här. Hoppas att han är lite segare bara och kommer igång under dagen 🖤 Stor kram!

   Gilla

 4. Jag tänket också ofta på dåtid, framtiden och nuet. Så fint rum my har. Så spännande att det kanske är dags nu. Jag hoppas att lillebror vill komma nu, så du slipper gå över tiden mera. Jag säger det igen, jag hoppas att allt går bra när det är dags 🙂

  Gilla

 5. Jag kan sitta och tänka tillbaka på för 3 år sen när jag inte alls trodde att jag skulle vara där jag är idag. Det är otroligt vad som kan förändras på så kort tid

  Gilla

  1. Ja, det är fantastiskt. Hade jag sagt till mig själv för fyra år sedan att jag om fyra år snart skulle vara tvåbarnsmamma hade jag nog skrattat mig själv rakt upp i ansiktet. Fint är det! 🖤

   Gilla

 6. Jag älskar också att se tillbaka och blicka framåt, det blir som du säger en fin balans till nuet. Jag brukar även jag kolla tillbaka i bloggarkivet och det är så roligt att både lösa och se alla bilder!

  Men åh så spännande! Håller tummarna för er och stort lycka till mär det är dags!❤️ Kram!

  Gilla

  1. Ja, tänk vad mycket man har samlat på sin blogg ändå! Det är helt fantastiskt.

   Tack för alla peppande och styrkande ord. Än har inget hänt men plötsligt kanske det sätter fart 🖤

   Gilla

 7. Ja men nu börjar det ju hända något och förlossningen börjar lite smått. Min BF väntar ff det mesta hon gått över är en dag med sina fyra äldre barn nu är hon inne på 4:e dygnet och är så urless på att vara gravid. Lycka till idag – hoppas att det drar igång nu

  Gilla

  1. Här hemma är det fortfarande alldeles för lugnt, och snart har vi gått längre över tiden med lillebror än med Lilla My. Tänk det trodde vi inte. Får hoppas att det sätter fart för oss båda snart 🖤

   Gilla

 8. Jag gillar verkligen det där biet! Så himla söt.
  Jag brukar också tänka så – vad gjorde jag idag, för exakt ett år sen, två år sen osv… Det är bra att timehop finns! Och så kikar jag gamla inlägg på bloggen för att se vad jag gjorde då =)

  Gilla

  1. Haha åh ja, det är ett utav de bästa och finaste presenterna vi fått här hemma. My fick det sin allra första jul och kör på det som en dåre fortfarande! 🖤

   Gilla

 9. Va himla mysigt rum du fixat till! Brukar också tänka på de som varit, vart jag kommit idag och hur framtiden ser ut. Så glad att höra om teckenblödningen, så himla nära nu min fina vän❤️❤️ Lycka till på kollen! Kramar

  Gilla

 10. Ja jag är ju både en drömmare och tänkare så jag tänker mycket på dåtid och framtiden låter lite som ni också är en drömmare/tänkare? Hoppas det går bra på sjukhuset och han kommer snart. Visste inte att man kunde börja blöda innan förlossningen 😯det är väl inge farligt?

  Gilla

 11. Ja jag är också en sån person som gärna drömmer både tillbaka och om framtiden. Rätt mysigt ändå. Har en all som påminner mig varje dag och det är så himla härligt att se på och visa mannen och barnen. Så fint rum föresten ♥️ Å då är det kanske snart en liten bebis här

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s