DEN ALLRA FINASTE AV ORKIDÉER

Vi ligger skavfötters i soffan jag och Lilla My. Under samma täcke med huvudet på varsin kudde. Att klockan redan slagit åtta stressar oss inte det minsta idag. Vi börjar kanske komma in i sommarlovslugnet redan efter tre dagar, eller så är det nattens andningsbesvär och hosta hos den lilla som sätter spår i vår ork idag. Det kom som en blixt från klar himmel två timmar efter läggdags igår, den skällande krupphostan och kippandet efter luft. Man märker att det såklart påverkar hennes allmäntillstånd, men jag har trots allt en glad tjej här intill mig och det är det som räknas.

Härifrån soffan kan jag lätt kasta blicken över till den finaste blomman jag äger just nu. Orkidén som min svärmor köpte till mig i måndags. Hon och My smög iväg när vi storhandlade på ICA Maxi och kom tillbaka med den här vackra skapelsen. Jag vet knappt om jag sett en orkidé med så många blommor förr, och den blåa krukan är också helt ljuvlig. Min mamma har alltid varit en fena på det här med orkidéer, jag själv har bara ägt en, som tappade alla blommor och aldrig fick några nya så jag hoppas på bättre tur med den här rackaren.

24 reaktioner till “DEN ALLRA FINASTE AV ORKIDÉER

 1. Stackars liten. Det är så jobbigt med hosta och andningsbesvär. Det hade min son också när han var yngre. Hoppas hon kryar på sig snabbt. Kram till er.

  Gilla

 2. Lilla My, styrkekramar till henne🙏🏻
  Och en orkidé, så vacker! Själv saknar jag dessvärre gröna fingrar och har nyss tagit död på ytterligare en blomsterkreation här hemma… suck… menmen, jag lär väl mig så småningom hoppas jag!
  Stor onsdagskram hjärtat💜

  Gilla

  1. Tack fina My! Vi skickar tusen kramar tillbaka till dig den här onsdagen och hoppas att den blir helt perfekt i ditt tycke. På tal om blommorna så ja, övning ger färdighet. Och google är en riktigt fin vän när man vill veta HUR man ska hitta rätt i växtdjungeln 🖤

   Gilla

 3. Jag har ägt endel orkidéer men alla bara dör… haha… Min mamma har tagit över pinnarna och vips så blommar de som aldrig förr hemma hos henne.

  Hoppas lilltjejen kryar på sig fort och slipper den jobbiga hostan!!

  Kram kram

  Gilla

  1. MEN! Vad hopplöst. Dock tror jag att det har mycket att göra med vad man har för fönster, temperaturer och tid. Jag hoppas att jag ska lyckas så håll tummarna för mig! Tack fina du för dina ord. Kram!

   Gilla

 4. Måste vara jättejobbigt med krupp. Skönt att ni kommit in i sommarlunken hemma. Så välbehövligt. Tar också livet av orkiderer men dom är ju så vackra.

  Gilla

 5. Stackars lilla my❤️ Hoppas hon kryar på sig! Och vilken fantastisk fin blomma du fick, men den är du värd!! Hoppas mi får en bra och mysig dag tillsammans.

  Gilla

 6. fy det är verkligen fruktansvärt med krupp hade det nästan jämt som liten skönt med en mysmorgon efter jobbet hoppas ni får en bra dag 🙂

  Gilla

 7. Fy! Vet hur jobbigt och hemskt det är att se och höra sina små när dom har problem med krupp. Hoppas de går bättre inatt!
  Orkidé är min favoritblomma

  Gilla

 8. Stackars lill tjejen krupphosta och rosslet var inte alls kul och gav mig lite panik för jag kunde ju inte alls somna till när vår mellan hade det. Underbar färg på din fin fin orkideé. Idag kanske någon av mina nya sticklingar dimper ner i brevlådan.

  Gilla

 9. För orkidéer kan jag rekommendera en näringsspray som heter orchid myst. Jag trodde att säljaren överdrev, men mina orkidéer har aldrig blommat så länge eller med så många och stora blommor som de gör nu!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s