HEJ FRÅN TOMATLANDET

Det är dags att säga hej från tomatplantorna igen! I förra inlägget där vi tittade in i landet HÄR såg ni hur enormt mycket plantorna hade växt på bara en månad. Från bara några ynka centimeter till att nå hela vägen upp till våra fönster. Sedan dess måste jag dock erkänna att jag varit lite dålig på att ta hand om våra plantor. På grund av tyngden har de nästan legat ner i rabatten men i förmiddags gjorde jag och My slag i saken och band upp de med hjälp av blompinnar och stripes och nu kan solen lysa in under grenarna där det börjat komma både stora och små tomater. Än är de gröna, och ”usch” som My brukar säga, men jag tror att vi har röda tomater på nolltid. Eller kanske gula och svarta. Svärfar hade ju blandat ihop sorterna rejält innan vi fick de. Att det är olika sorter råder det dock inget tvivel om eftersom att de är så olika i form. Det ska bli så kul att se vad det blir!

Som ni kanske förstår på texten här över är Lilla My pigg och kry idag igen. Det blåste över fortare än vad vi trodde och förutom att fixa med tomatplantorna i trädgården har vi hängt med farmor nu på förmiddagen. Det blev både nytta och nöje gjort. Först var hon fantastisk och ställde upp så att jag fick storhandlat nu när Fredrik är på vift och sedan tog vi en fika här hemma i vårt kök. Hon har precis styrt bilen hemåt igen och jag tänkte fixa iordning i kyl, frys och skafferi nu när den nya maten ska in. Som ni hör boas det för fullt inför lillebrors ankomst och det är enorm trygghet att veta att vi inte behöver tänka på mat eller handling de kommande två veckorna.

16 reaktioner till “HEJ FRÅN TOMATLANDET

  1. Åh gud så kul! Tomater är ju ganska tacksamt att få till om man har varmt. Är du förstagångare så finns det ju fina fina plantor som redan har frukt där det säljs blommor och växter. Så länge de får stå varmt och får mycket sol och vatten är det svårt att misslyckas! Kram!

   Gilla

  1. Men så tråkigt! Då säger jag SKÄRPNING till era tomater! Men woooow, gud vad kul! Du måste visa de sedan när de kommer. Grattis till dina första sticklingköp på Tradera, nu kommer det bli massor fler 🖤

   Gilla

 1. Men åh vilken dröm att ha egna tomater, jag har gett de några försök men har inga gröna fingrar tyvärr men de är ju såå gott! Superbra jobbat! Skönt att My mår bättre också & önskar er en superfin vecka nu❤️

  Gilla

  1. Men vad tråkigt, har lärt mig att det mesta handlar om vilket läge man har på sin balkong, uteplats eller trädgård. Vissa grejer passar ju sämre in hos andra. Kram! 🖤

   Gilla

 2. Mysigt att boa in sig inför bebis ankomst. Det minns jag som en härlig detalj.
  Vad stora tomater ni har. Här har de inte kommit lika långt. Jag var sen med att plantera dem. Jag har också olika sorter, det är spännande. 👍

  Gilla

 3. Något jag verkligen älskar att se plantor och sånt växa! Vet inte varför men känns så otroligt härligt på något sätt! Längtar tills jag bor i hus så jag kan ha eget land och växthus! 🙂 ❤

  Gilla

  1. Tomater är väldigt väldigt tacksamma. Du kan ju köpa de på färdig planta dessutom, så att du får tomater direkt. Bara de får mycket sol och mycket vatten så är det enkelt! 🖤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s