39+0

/GRAVID VECKA 40/

Vi är nere på ensiffrigt, vi har välkomnat gravidvecka 40 och på söndag har vi beräknat födelsedatum. Kan ni fatta att vi är sex dagar ifrån? Att det här kan vara den här graviditetens absolut sista gravidbilder? Mina sista gravidbilder i livet, någonsin. Vi håller tummarna för det iallafall! För nu är det ingen tjusning med att vänta längre, nu vill vi faktiskt att lillebror Frank ska göra entré.

Lillebror som beräknas väga 3,39 kilo vid veckans början och 3,56 kilo vid veckans slut. Snittlängden för veckan är 51 centimeter och nu är han fullt utvecklad och redo att lämna livmodern. Nästan allt fosterfett sägs vara borta också.

Visste ni att det bara är 5% utav barnen som föds exakt på den beräknade födelsedagen? Jag förstod att siffran skulle vara relativt låg då man alltid räknar +- två veckor men jag trodde inte att den skulle vara så låg. Just nu sitter jag verkligen och funderar över vilket födelsedatum Frank kommer att få. Hur det kommer att flyta med personnummer och vilket stjärntecken har kommer att bli. Det mest troliga är ju att det blir en kräfta av den här killen, men chansen finns ju att han blir lejon också om vi går så mycket över tiden. Då skulle han göra både storasyster, farmor och mormor sällskap i stjärntecksvärlden.

33 reaktioner till “39+0

 1. Du är verkligen vacker som en dag som gravid. Förstår att det är tungt och lite jobbigt nu. Tusan du är 10 veckor före mig och jag börjar redan känna att lin graviditet är tung. Men hjärtat du fixar den här sista biten ❤️

  Gilla

  1. Men vad himla fin du är älskade Michaela. Det är okej att känna sig tung runt vecka 30 också, jag har märkt en dipp där i båda mina graviditeter. Man har gått långt men har ändå långt kvar. Tusen kramar till dig! Det är så fint att få följas åt 🖤

   Gilla

 2. Det är ju därför det är bättre att kalla BF datum för gissningsdatum, det är ju bara ett uppskattningsvärde. Det är också därför barn som föds 2 veckor innan och 2 veckor efter faktiskt föds precis i rätt tid och man går inte över för att det är dagen efter BF. Det är väldigt få som går över i Sverige del vill säga in i v43, då blir man igångsatt :).

  Gilla

  1. Ja men VERK-LIGEN. Nu säger ju liksom den psykologiska känslan att man har gått över tiden redan vid 40+1 bara för att man då har 0 dagar kvar till BF. Tycker också det är rätt udda att det här med igångsättning i veck 43 är så olika i olika kommuner. Hur många dagar man får gå över verkar ha ett friskt spann beroende på kommun. Kram kloka du! 🖤

   Gilla

 3. Helt underbar mage men förstår att du längtar nu och bara vill ha ut lillebror! Jag tror inte jag vet någon som är född på det beräknade datumet, men det förklarar ju en del om det bara är 4% ♡

  Gilla

 4. Låter väl konstigt, antar jag, men jag tycker att det är så vackert med gravidmagar 🙂 Tycker det är underbart, liksom, att det finns ett litet liv där!!

  Gilla

 5. Så himla mysigt. Jag gick över 10 dagar med min son, första barnet och enda. Men han föddes på typ 11 minuter haha 😂

  Gilla

 6. Vem vet det kanske blir fler fina magar att ta bilder på i framtiden. Men du ska krama om din fina mage för snart är den borta och förvandlats till världens finaste lilla pojke istället.

  Gilla

 7. Men åh så spännande att lille Frank är färdigbakad nu och snart har beräknat förlossningsdatum. Så fort det gått ändå. Håller tummar och tår att ni inte behöver gå alltför mycket över tiden. Trodde faktiskt inte siffran skulle vara så låg.

  Gilla

 8. Så fina bilder på dig, förstår om du börjar bli otålig nu…min son, mitt första barn kom på exakt beräknad dag. (Och min man skojade till det med personalen så när vi kom in lämnade han papperna os sa ” det står här att min fru ska föda idag så vi åkte in”😂😂 de trodde att han var helt dum, men i verkligheten hade jag haft värkar från och till i 10 timmar, så det var verkligen dags)

  Gilla

 9. åh men vilka jätte fina bilder .
  så fina bilder det är så speciellt o ja tyckte vi ville ha tre barn o när man va gravid me tredje man va liksom japp nu är det sista med detta … ja vet man vill bara den ska komma ut men försök lite att njuta att han är är inne ifall et är sista gången =)
  a räa om er och klart håller vi tummarna till lillebror är här
  kramar till dej

  Gilla

  1. Ja, jag tror att många har en ganska bestämd idé om hur många barn de vill ha. Vi ville såklart ha både en tjej och en kille och nu när vi snart har det känner vi att det räcker med två. Kram!

   Gilla

 10. Så spännande! Nu kan det ske när som. Finaste du! Och dem muggarna är sååå fina! Vill så gärna ha dem med!
  Ha en underbar dag nu!
  Kram!

  Gilla

 11. Jag förevigae mig alltför lite under graviditeten, är så besviken på det, så fortsätt fota samt du har ju så många fina bilder

  Gilla

  1. Gud så tråkigt! Men jag hoppas att du har några fina bilder eller minnen iallafall. Ja, jag älskar att titta tillbaka både nu under den här graviditeten och under den med My 🖤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s