FÖRVÄRKAR OCH STICKLINGAR

Nu är det ett tag sedan jag fick för mig att sticklingar är världens grej. Då kändes det som en stundande 23-årskris, nu har det blivit ett självklart inslag i mitt hem. Allt ifrån ståtliga Karlbergare och Fredsgrönska till Skvätt-Iväg som egentligen ses som ogräs och så tacksamma Palettblad. Det är så häftigt att få hem små bebisar direkt i brevlådan efter att ha vunnit en budgivning på Tradera och därefter se växten fullständigt explodera och växa så den knakar. Till skillnad från lite mer vuxna blommor kräver de en del skötsel. Det kan vara lite knepigt att hitta ett ställe i hemmet som de trivs på och så är det ju omplanteringar i massor när de växer ur sina krukor. För har man de i för stor kruka från början rotar de sig inte riktigt och växer inte till sig heller. Här på förmiddagen fick jag plantera om en Karlbergare, två Skvätt-Iväg och en Peperomia och jag tycker verkligen att det är så mysigt.

Nattsömnen till idag har varit bedrövlig, förvärkarna var återigen på besök och inatt hade jag till och med förhoppningen om att de skulle omvandlas till förlossningsvärkar. Men när man väl tror att något är på gång tvärdör allt och man blir frustrerad istället. I ärlighetens namn känner jag mig nog ganska uppgiven för tillfället. Att gå runt och ha ont utan att det leder någonstans är ingen höjdare och jag sover färre och färre timmar för varje natt som går. Men jag klamrar mig fast vid att den här graviditeten kommer att vara över snart oavsett om han bestämmer sig för att komma på egen hand eller om vi får vräka honom om tre veckor.

37 reaktioner till “FÖRVÄRKAR OCH STICKLINGAR

 1. Men vad mysigt! Det är verkligen egenterapi för mig att plantera/ va bland växter mm!
  Hoppas att du får sova länge och gott inatt. Stor kram! Vännen ❤️

  Gilla

  1. Ja, det är fint! Och tur är väl det, samtidigt så känns det som att förvärkarna inte leder någonstans just nu, vill ha riktiga förlossningsvärkar med detsamma 🖤

   Gilla

  1. Men usch, då vet du hur det är din stackare. Det här med sticklingar har verkligen exploderat det senaste halvåret och det är så kul för oss som håller på med det 🖤

   Gilla

 2. Förlåt mig att jag fnissade till lite trots att du har ont, men det såg lite kul ut det här med att ”vräka honom om tre veckor”😄 Så fina dina sticklingar är! Det var så längesen jag pysslade med såna, men det är så rofyllt att hålla på med😊 ❤

  Gilla

 3. Förvärkar är aldrig roligt!
  Jag hoppas de sätter igång snart så du slipper ha ont. Och allt allting går bra! ☺️ kramis

  Gilla

 4. Det är så tråkigt här hos mig. Vårt hus ligger så dumt så det är inga blommor som trivs i något rum. Särskilt inte i köket. Så jag börjar fundera på blommor i plats Så har jag fina blommor oavsett hur varmt ellar kallt det är inomhus eller hur ljust det är.

  Gilla

  1. Men vad tråkigt! Det finns ju faktiskt riktigt riktigt fina plastblommor på marknaden nu för tiden, jag själv har två vaser här hemma. Gäller bara att hitta rätt!

   Gilla

 5. Jag har alltid tyckt det låter så spännande med sticklingar, inte direkt haft några själv men jag funderar starkt på att se om jag kan få en å växa bra här hemma =) Har du tips på någon som är lite lättare att ”testa” på?

  Gilla

  1. Åh, vad roligt att du också vill ge dig in i den här världen! Sprätt-iväg och Karlbergare är riktigt tacksamma sticklingar. Kika på Tradera om du hittar något 🖤

   Gilla

 6. åh men oj va duktig du är me sticklingar . ja e dålig på sånt men ibland har ja lite gröna fingrar med dålig kropp som inte vill o orkar

  men åh va jobbigt med massa förvärkar så hade ja me mellan barnet ont o man blir trött o grinig hoppas allt ordnar sej till dditt bästa söta du kramar

  Gilla

  1. Ja, trött och grinig var verkligen rätt beskrivning av mitt humör nu. Så tufft att glada Moa är som bortblåst… Tack snälla du! Övning ger färdighet när det kommer till sticklingar 🖤

   Gilla

 7. så jobbigt när sömnen är svårt att få till. Hoppas han vill komma ut snart , så du slipper vräcka honom 😉 ❤

  Gilla

 8. Låter som du fick en mysig dag innan regnet kom senare under dagen. Har vattnet gått än? Eller vattnet kanske inte går bara för man har förverkar?🙈hoppas det är lugnt att jag frågar. Har ingen aning om sånt🙈💗

  Gilla

  1. Nej, vattnet har inte gått än. Tyvärr. Från det att vattnet går får det bara gå två dagar innan förlossningen sätts igång på riktigt. Klart att du får fråga! Är bara glad över att kunna svara och att du är så nyfiken 🖤

   Gillad av 1 person

 9. Inte visste jag att man kan köpa sticklingar via Tradera – om man vinner dem såklart. ska genast kika på det. Sticklingar är så kul. Köpte två fuchis på trädgårdsmässan som vuxit sig stora och fina i växthuset nu

  Gilla

  1. Men! Du har ju missat en HEL VÄRLD av sticklingar! Sök bara på stickling i sökfältet så kommer det att explodera. Speciellt nu på helgen eftersom de flesta vill skicka måndag-onsdag för att det inte ska bli liggandes på posten över helgen. Men vad häftigt med fuchis, jag är så avundsjuk på ditt växthus 🖤

   Gilla

 10. Förvärkarna minns jag, fy fabian så jobbigt och för mig så var det vid första barnet, hjälpte inte att alla sa att det var bra för en snabb förlossning. Jag ville bara få eländet att sluta.
  Var in och ut ur BB för att kolla och få medicin.
  Sticklingar och Tradera älskar jag också ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s