Bucket List Juli

Nu vet vi till 100 procents säkerhet att det inte blir något Junibarn. Efter mycket om och men verkar lillebror trivas rätt bra där inne i magen och idag är det den första Juli. Att planera en månad där man vet att man ska bli tvåbarnsmor, men inte har någon aning om när det sker, är svårt. Det är inte så att man planerar för några längre avvikelser från hemmet eller tar för givet att det kommer att finnas massor av tid när familjen slutligen blir fyra. Det är en oviss tid vi lever i minst sagt. Lillebror Frank kan vara här redan ikväll eller kanske föds de allra sista dagarna i Juli. Men jag tänker inte hänga upp hela den ljuvliga sommarmånaden vi har framför oss på att vänta. Så jag har satt upp mål iallafall. Sedan kanske allt välts omkull någonstans på vägen, men det är bättre att sikta och drömma än att inte leva under tiden man väntar.

🍀 Ta en promenad om dagen
Foglossningen har den senaste veckan varit på min sida och i onsdags tog jag min första långpromenad på jag vet inte hur länge. I fredags gick jag nästan halvmilen och i Juli har jag bestämt mig för att jag ska ta en promenad varje dag. Innan förlossningen ser jag det som ett sätt att försöka vräka honom, och efter förlossningen kommer det att bli kroppens väg tillbaka till välmående och styrka.

🍀 Plocka vilda blommor på en äng
Kan vi ta och ägna en minut åt att jag, Moa Larsson, snart 23 år, i och med den här punkten tänker att jag ska be min kära sambo att följa med ut på en liten tur med bilen så att vi kan jaga efter blomsterbeklädda fält? Känns det inte lite somrigt? Att bara åka en bit utanför innerstaden, hitta ett fält, en slänt eller ett promenadstråk fullt med blommor och plocka hem någon eller några buketter? Lite galet kanske, men det står på min Bucket List iallafall. 

🍀 Följa upp vanor och ovanor
Ingen kan väl ha missat begreppet Habit Tracking det här året. Det har slagit igenom i Sverige ordentligt och kontorsnissan här älskar det! Faktum är att jag varje månad sedan i januari har följt upp tre punkter i min almanacka. Det har varit lite olika varje gång, men den här månaden har jag slagit på stort. Konstruerat ett A4-sida med punkter som vattenintag, antal steg, aktiviteter med My, budget och annat roligt som jag nu slaviskt ska följa upp i trettio dagar. Allt blir ju så mycket roligare när man för statistik och strävar efter att få pricka i att man faktiskt tagit 20 000 steg på en dag. 

🍀 Vattna, skörda och älska
Vår trädgård är mitt bästa ställe på jorden just nu och självklart måste den få en egen punkt. Ni får ju följa utvecklingen lite sporadiskt här på bloggen och den här månaden tror jag att jag kommer att skörda som allra mest. Jordgubbslandet är redo, tomatplantorna kämpar på, rabarberrabatten är enorm och örtträdgården är fantastisk. Och så alla blommor som lever sitt absolut bästa liv där ute just nu. Där kommer jag att spendera mycket tid.

En reaktion till “Bucket List Juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s