ONSDAGSLISTAN – NÅGRA SNABBA OM MAT

 

Tre ord som beskriver mig i köket
Hm. Det skulle nog vara; rörig, tidseffektiv och nyttig. Fredrik säger att det inte finns någon i hela världen som kan ställa till med så mycket kaos i ett kök som jag. Jag tycker i och för sig att han är helt ute och cyklar i det påståendet men jag är nog lite rörig iallafall. Det för att allt ska bli så tidseffektivt som möjligt. Det går fort när jag lagar mat. Och jag älskar att göra nyttiga maträtter som är bra för kropp och själ.

Tre köksredskap som jag inte klarar mig utan
🍴Små knivar
🍴Stekgafflar i plast
🍴Våran mixer

Tre köksredskap jag skulle vilja ha
🍴En brödrost
🍴En ny lökhackare
🍴Ett grillhalster

Det konstigaste man hittar i mitt kök
Hm, det får nog vara försvarssprejen eller pyrotekniken som ligger i ena kökslådan. En flygande tomte är nog inte heller så vanligt.

Fyra ingredienser som är ett måste på min pizzaNär vi gör hemmagjorda pizzor är cocktailtomater, majs, champinjoner och ruccola ett måste. Vad gäller pizzor från pizzerior är jag mer allätare, men klarar mig inte utan en sås och en pizzasallad vid sidan av. Nu under graviditeten har jag cravings efter pizzor med parmaskinka och mozzarella. Såklart.

Min favoritdessert
Det är egentligen helt omöjligt att välja en. Men jag måste nog vara så tråkigt standard och säga äppelpaj med mycket vaniljsås.

Tre rätter jag skulle kunna äta varje dag
🍴Sushi
🍴Lövbiffspasta
🍴MAX Halloumiburgare

Tre rätter jag helst lagar nu för tiden
🍴Lax i ugn med oliver
🍴Kyckling med couscoussallad
🍴Helgrillad fläskfilé med rostad delikatesspotatis

Tre saker jag tycker om men inte lagar så ofta
🍴Panerad rödspätta
🍴Diverse olika matpajer
🍴Allt med skaldjur

Tre frukostfavoriter
🍴Havregrynsgröt
🍴Smoothies
🍴Knäckebröd

17 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – NÅGRA SNABBA OM MAT

 1. Pyroteknik i köket? Du är alltså en dunder-kock som lagar pang-mat?😂😂😂Det låter som att man blir bjuden på smak-explosioner hos dig? Alltså jag vet, jätterutten humor men jag kan spinna vidare hur mycket som helst och fnissa åt mig själv känner jag😂😉

  Gilla

 2. Jag älskar Max halumieburgare 😉😉Vet att jag stavar fel nu men va tusan, ni vet vad jag menar.Vilken rolig lista 😉 håller även med om skaldjuren…. BläääääMajs på pizzan……

  Gilla

 3. Vilken rolig lista! Haloumiburgaren påminner om att jag inte ätit halloumi på evigheter. Det är ju så gott att grilla med bacon runt om.

  Gilla

 4. Nej jag har inte ätit halloumi på ett tag jag heller, skärpning på oss! Fast du kanske inte får äta det under keto. Åh, jag måste verkligen testa det där med bacon runtom 🖤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s