DET BLEV INTE SOM VI HADE TÄNKT OSS

 

Dagen igår blev inte riktigt som tänkt, och dagen idag har inte heller den blivit som det stod i kalendern. Strax efter att jag hade skrivit morgoninlägget här inne igår hoppade jag och Lilla My in i badrummet. Jag fyllde på med så mycket skum jag bara kunde i badkaret åt henne, hämtade alla badankor och satte på duschen till mig själv. För att mentalt ladda upp inför sjukhusbesöket ställde jag mig under iskalla strålar och funderade, sen lät jag My bada bra mycket längre än hon brukar. När jag hade virat in hennes hår i en handduk som föreställer en jordgubbe ringde en sköterska från barnmottagningen. Läkaren var sjuk, och vår tid var inställd. De hänvisade till att det skulle komma en ny tid på post och ville inte säga så mycket mer. Lilla My blev såklart överlycklig över att inte behöva åka till sjukhuset och efter att vi hade ätit en lång frukost tillsammans och myst lite i soffan lämnade jag henne på förskolan.

Det gjorde Fredrik imorse också, lämnade på förskolan alltså. Men allt fick ett abrupt slut vid tiotiden när jag ringde till barnmottagningen får att ifrågasätta när de tyckte att min dotter behövde en kontroll och fick till svar att vi skulle släppa allt vi hade för händerna och åka in akut. Smått hysteriskt ringde jag till Fredrik som fick kasta sig hem och hämta en förvånad My på förskolan och nu har vi precis kommit hem igen efter att ha spenderat två timmar på en potta på akuten för att försöka kissa på beställning. Det uteslöts diabetes vilket har varit en utav orosmolnen på senaste tiden så visst har det gått bra. Men det återstår fortfarande en miljon lösa trådar som i slutändan kommer bli en diagnos. Självklart ropar man glatt när My visar negativt för sjukdomar, samtidigt är det påfrestande att aldrig hitta rätt. My sitter och snarkar i vagnen i hallen med lejonet hon fick välja ur sjukhuslådan efter undersökningarna och trots att vi numer har en maxtid på trettio minuter när hon sover på dagarna tänker jag låta henne sova tills hon vaknar. Det gör inget om hon är uppe med oss lite senare ikväll, Fredrik blir förhoppningsvis klar till 16:00 på jobbet och sen tänkte vi slänga lite laxpaket på grillen.

12 reaktioner till “DET BLEV INTE SOM VI HADE TÄNKT OSS

  1. Vad körigt det blir när de liksom ändrar sig sådär. Har inte varit i samma situation på något sätt själv men kan tänka mig att det är väldigt påfrestande med alla besök och ovisshet. Hoppas att ni får en härlig kväll i alla fall och laxpaket lät ju magiskt gott! Kram 💚

    Gilla

  2. Men åh! Alla styrkekramar jag kan skicka skickar jag till er. Fasen va kämpigt att aldrig få några svar. Tänker på er hela tiden ska du veta och jag hoppas verkligen att de sätter huvudet på spiken snart och att det går att behandla på ett bra sätt. kram till er<3

    Gilla

  3. Tittade in för att se hur det har gått för er. Typiskt att besök nummer ett ställdes in och vilken chock att få ett sådant plötsligt direktiv. Har du ens hunnit hämta dig efter den chocken? Jag vill ju inte att ni ska behöva oroa er för My medans ni ska njuta av Franks väg till livet..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s