RESPEKT OCH OMTANKE

 

Vilken härlig höstdag det har varit idag! Eller hösteftermiddag, och kväll, för min del. De hade varit ute större delen av dagen på förskolan och det första jag och Fredrik hörde när vi närmade oss hämtning var My’s bubblande skratt. Jag som jobbar inne i ett centrum där man varken får ta del av blå himmel, sol eller högre temperaturer passade på att unna mig lite soltid i trädgården hemma. Vi traskade bara rakt igenom lägenheten när vi kom hem och gick ut igen. Där blev vi kvar i en timme och jag satt nöjt och bevittnade samspelet mellan Lilla My och familjens två kaniner. Jag som haft djur hela mitt liv älskar att kunna ge min dotter samma möjlighet. Lägga grunden för respekt, omtanke och försiktighet för djur och individer i tidig ålder känns fantastiskt. När hon var lite yngre kunde hon springa mot en kanin i ren lycka. Nu lyfter jag försiktigt in henne i utehagen där hon sätter sig ner och väntar till kaninerna själv väljer att komma fram för att bli klappade.

Det är fredagkväll, vilket i och för sig kvittar för min del. Helger innebär bara att det blir intensivare jobbpass och i regel fler timmar bakom disken. Men för att ändå få någon typ av fredagskänsla åkte Fredrik iväg och köpte två riktigt fina bitar entrecote från Carlströms Kött & Chark här i Västerås. Så fort Lilla My sover ska vi ställa oss i köket tillsammans och efter det blir det middag framför våra respektive hockeymatcher. För övrigt så ska den lilla bums i säng nu med detsamma, annars är jag aldrig uppe i tid till hockeyn som börjar om 40 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s