RECEPT – NYTTIGT BANANBRÖD

Igår gjorde jag det – jag bakade bröd. Och jag önskar att jag hade haft tiden att sätta mig ner nu på morgonen och dricka en kopp te, bre lite smör på en skiva och njuta i lugn och ro. Men jag föredrar att ligga och dra mig i sängen lite extra länge istället och därför får det bli en frukost på jobbet under öppningen istället. Men kanske finns det någon utav er bloggläsare där ute som efter det här inlägget kommer ha tid att ställa sig och baka bröd, eller iallafall printscreena eller skriva ned receptet och spara det till senare. Eller så kommer ni bara läsa det här och fortsätta era vardagsbestyr, kanske om några månader komma på att ni såg ett bananbröd någonstans. Eller bara låta det passera obemärkt. Hur som helst så är det iallafall mysigt att såhär på morgonkvisten få ett recept på ett bröd, tycker jag. Och ni ska veta att det är fantastiskt enkelt att göra.

Två stycken bananer
Två och en halv deciliter havregryn
Fyra deciliter vetemjöl
En tesked bakpulver
En tesked salt
Två och en halv deciliter naturell kvarg
En halv deciliter flytande honung

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och klipp till ett bakplåtspapper du kan lägga i bakformen. Har man inte bakplåtspapper kan man såklart smörja bakformen med smör istället. Skala och mosa bananerna och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke och rör sedan ner kvarg, honung och banan. Häll ner smeten i bakformen och grädda i ugnens nedre del i cirka en timme. Låt svalna och ät sedan med en klick smör eller valfritt pålägg. Så enkelt, relativt nyttigt och så gott.

5 reaktioner till “RECEPT – NYTTIGT BANANBRÖD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s