ONSDAGLISTAN – DE TRE VANLIGASTE SAKERNA VI BRÅKAR OM

Förra onsdagslistan jag skrev handlade om tre saker jag sagt till min dotter den senaste tiden som varit lögn och många hörde av sig med uppskattning och skratt. Många för att jag hade delat med mig av den ärliga delen av föräldraskapet, och ännu fler för att de kände igen sig. Uppskattningen väckte verkligen tanken till veckans lista och här nedan tänkte jag lista de tre vanligaste sakerna som jag och Fredrik bråkar om. För bråkar det gör vi. Faktiskt ganska ofta. Men jag antar att det blir så när man sätter ihop två ADHD-personligheter i ett och samma förhållande, adderar en drös med jobb, ett barn i sin trotsperiod och höga krav.

Städningen hemma
Det vi utan tvekan bråkar allra mest om i vårt förhållande är städningen på hemmaplan. Pedantiska jag vill att varenda yta ska vara avtorkad och iordningställd och icke pedantiska Fredrik stör sig inte alls på vissna blommor, en hall fylld med ytterkläder på golvet och fulla soppåsar i köket. När vi träffades var han en miljon resor värre än idag och jag väljer att tro att han innerst inne älskar vårt hem som allra mest när det är välstädat, så länge han slipper städa det. Jag tror att alla våra bråk den senaste tiden har handlat om tvätten som han har lovat att han ska tvätta, som fortfarande ligger kvar i tvättkorgen och om hur han inte klarar av att jag får psykbryt för att skorna inte är inställda i garderoben. Här har vi båda en del att jobba på. Han behöver börja hjälpa till mer hemma, och jag, jag behöver inse att hemmet inte alltid är välstädat när man har ett barn som är två och en sambo som är som en hel jävla förskoleklass.

 

Definitionen av ordet snart
Eftersom att vi båda har ADHD skulle man kunna tro att bådas definition av ”snart” är detsamma som ordet ”nu”. Så är det inte riktigt. Nog för att vi för snart tre år sedan köpte en ny Audi Q5 en dag efter att vi hade bestämt oss för en ny bil och för att många (läs: alla) våra nära och kära inte hänger med i våra svängar. Men, mitt ”snart” är detsamma som ”nyss” och Fredriks ”snart” kan lätt skjutas i flera år framåt om han inte har ett tillräckligt stort intresse för någonting. Och det gör mig galen. Exempel på det är partytältet som står kvar på tomten trots att kräftskivan var för 40 dagar sedan. Eller som byrån jag väntar på att få måla om bara han tar hem färg, en pensel och täckpapp till mig. Med tanke på att han är målare borde det ha gått på en dag, men icke.

Organisation kring diverse grejer
Vad menar jag egentligen nu? Jo. Hur väl förberedd man är kring saker och ting. Fredrik skulle utan tvekan kunna åka iväg och storhandla utan en lista. Och bara av att skriva de orden får jag panikångestkänslor. Kommer vi till exempel på att vi ska åka och storhandla efter mitt jobb måste jag först åka hem, kolla vad vi har hemma, skriva en lista och sen åka tillbaka till ICA Maxi som ligger i samma köpkvarter som mitt jobb. Jag inser att det är störande, tidskrävande och kanske lite smått idiotiskt. Men att storhandla och glömma 10% av grejerna är faktiskt ännu mer idiotiskt. Samma sak är det om vi ska åka iväg på middag hos någon. Fredrik säger ”Vi ska typ vara där mellan sex och åtta” medan jag vill ha en exakt tid, veta exakt vad det är i välkomstdrinken och vilken mat som läggs upp på tallriken. Kontrollfreak jag vet. Men till mitt försvar så blir saker oftast bättre om man har koll.

När jag skulle skriva den tredje punkten så fick jag tänka länge, jag slog till och med en signal till Fredrik och frågade honom vad vi oftast bråkar om. Han höll med om att städningen ligger i toppen och att definitionen av ordet snart kommer därefter. Jag tänkte inte länge för att jag hade massor utav saker att välja på, utan för att jag nästan inte hade några. Det värmde där inne i hjärtat ändå, att jag kom på att det inte är så illa trots allt. Att vi nog är ganska skonade från mycket. Heja oss.

8 reaktioner till “ONSDAGLISTAN – DE TRE VANLIGASTE SAKERNA VI BRÅKAR OM

  1. Haha omg igenkänning på alla tre punkter! MEN bråken om städ har blivit betydligt färre sedan vi tog städhjälp varannan vecka. Bästa vi kommit överens om på länge 😅 nu är det mest tvätten😴

    Gilla

  2. Har också kollat på städhjälp hem hit. Har dock inte lyckats övertala mannen att det är värt 3000 kronor i månaden om vi vill ha städ varje vecka. Men jag jobbar på det ☺️ Ska använda din kommentar som ett argument ❤️

    Gilla

  3. Den gamla godingen känner jag igen. Det gjorde vi innan vi flyttade. så skönt med diskmaskin, men det blir bråk om vem som ska plocka ur och i dock. Har man inga problem så skaffar man sig 💌

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s