RECEPT – BACONINLINDADE KYCKLINGSPETT MED VITLÖKSSÅS OCH ROSTADE ROTFRUKTER

Den här tisdagen börjar lida mot sitt slut och med facit i hand så blev den fantastisk. Istället för att jobba fram till 17:30 så knatade jag hem tidigare och mötte upp Kim på stan vid 16:20 för en träningsdejt. Vi såg nog lite roliga ut när vi oplanerat kom gåendes i samma träningstights och dessutom tog plats på löpbanden bredvid varandra. Där spenderade vi en timme med varierande hastighet på banden och när jag inte sprang pratade vi om allt mellan himmel och jord. Speciellt om hur det är att flytta från sin hemstad till Västerås bara för att man har blivit kär. För den resan har vi gemensamt och det är väldigt vackert. Efter träningen tog jag bussen hem och väl hemma lagade jag mat till familjen. Det blev baconinlindade kycklingspett med vitlökssås och rostade rotfrukter. Någonting som både man och barn slevade i sig med nöje. Så jag tänkte faktiskt att jag skulle dela med mig av receptet innan jag hoppar i säng.

 
Kycklingspetten
En påse kycklinginnerfilé
Två paket skivat bacon
Olivolja
Salt, svartpeppar & grillkrydda

 

Lime- och vitlökssås
En deciliter creme fraiche
En tesked finrivet limeskal
Två teskedar pressad limejuice
En finhackad vitlöksklyfta
Två teskedar honung

Rostade grönsaker
Åtta potatisar
Tre morötter
Tre röda lökar
Chiliflakes
Torkad timjan

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Skär potatis och morot efter tycke och lägg i en ungssäker form. Blanda med olivolja, chiliflakes, timjan och salt. Och jo – chiliflakes ska visst på, även om du inte gillar stark mat. Det gör inte jag heller men det blir inte starkt. Rosta rotfrukterna i ugnen i trettio minuter och se till att röra om lite då och då. Rör ihop alla ingredienser till lime- och vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Skär kycklingfilén i lite mindre bitar, linda därefter en halv baconskiva kring varje kyckling och trä på ett grillspett. Glöm inte bort att blötlägga spetten, gör du inte det fattar de eld i pannan. Stek i stekpanna på hög värme cirka fem minuter per sida, vänd gärna ofta så att spetten blir jämt tillagade. I de bästa av världar grillar man såklart, men det får vänta tills i vår.

En reaktion till “RECEPT – BACONINLINDADE KYCKLINGSPETT MED VITLÖKSSÅS OCH ROSTADE ROTFRUKTER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s