ATT FÖRBEREDA INFÖR SORG

 

De här bilderna är tagna imorse, strax innan klockan nio när jag för första gången tassade upp ur sängen och tyst gjorde en kopp te. Jag skriver orden tassade och tyst eftersom att min kära mor fortfarande låg inne i sovrummet och snarkade. Med mig själv som sällskap slog jag på en ny ljudbok jag ska prata med er om vid ett senare tillfälle, sen plockade jag fram ett mintte från Rituals. Det började lugnt och sansat men blev desto intensivare kort därefter. För vi har nämligen vänt upp och ner på hela min mammas lägenhet inför imorgon. Begravning och mottagning för mormor kräver minst sagt en hel del förberedelser. Men nu har vi dukat långbord, plockat fram tallrikar och porslin, möblerat om i en evighet och det enda som egentligen återstår nu är en storhandling och all matlagning. Lite småplock och den sista inredningen. Det känns som att vi är i fas, men jag vet att det kommer bli smått hysteriskt ikväll igen när det ska göras snittar, potatissallad, bakverk och mycket annat.

Nu tar vi oss en andningspaus, äter en laxburgare, svarar på samtal och sms som inte blivit besvarade när vi röjt som värst och jag passar på att kika in här och prata med er. Tänkte ni förresten på det fina solljuset som lös in genom fönstret på bilderna här över? Det är en fantastisk höstdag i Stockholm och det är synd att vi inte hinner spendera lite mer tid ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s