ONSDAGSLISTAN – TRE SAKER JAG SAGT TILL MIN DOTTER DEN SENASTE TIDEN SOM VARIT LÖGN

 

Att katten har ätit upp all hennes lera
Det här sa jag till Lilla My så sent som imorse. Och det gav mig också idé till den här listan. Play-Doh i all ära, men jag tror att våran tjej trots att hon är intelligent kanske är lite för liten för det där trixiga. Hennes Play-Doh lek går bara ut på att blanda alla färger, slå lite på leran, kasta den på golvet eller i bästa fall rulla ihop den till en boll. Missförstå mig rätt, hon älskar den där leran men när den är mer intrampad i vardagsrumsmattan än lekt med på bordet så är det inte någon höjdare. Min plan nu är att jag ska köpa nya färger till henne, för alla delar har jag sparat – och att leken ska ske under uppsikt vid köksbordet. Inte med lite halvt fokus framför tv:n.

Att man blåser sönder om man inte har jacka
Egentligen är det Fredrik som är grunden till den här lögnen. Efter ett nedblåst träd på förskolans innegård som Lilla My fascinerades av har hennes far förklarat att det är sådant som händer om man inte har jacka på sig. Så varje gång hon nu vill gå ut i bara tshirt drar vi till med ”Du vill väl inte blåsa sönder som trädet gjorde?” Ibland är hot effektivt på tvååringar.

Att ansiktsvatten är farligt
Varje morgon och varje kväll använder jag mig utav ett ansiktsvatten för att fräscha upp ansiktet. Jag har ut lite på en bomullspad som jag sedan drar över hela ansiktet. Eftersom att Lilla My är inne i fasen där hon vill göra allting som sin mamma så vill hon såklart också ha lite ansiktsvatten på en pad. Men för att få ha ansiktsvattnet ifred har jag sagt att det är farligt. Vilket det såklart inte är, men samtidigt är det nog inte jättebra för hennes känsliga hud heller. Så vi kanske kan göra detta till en halvlögn?

4 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – TRE SAKER JAG SAGT TILL MIN DOTTER DEN SENASTE TIDEN SOM VARIT LÖGN

  1. Kan du inte ta en tom flaska och fylla med vatten så att hon också får göra med bomullspad? Då blir det ju i och för sig också lite av en lögn, haha. Vita lögner behövs ibland, speciellt till barnen 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s