Pluviophile – (n) a lover of rain

 

Jag har ett barn som älskar regn, och vattenpölar, familjens enorma paraply och allt som hör till. Därför var det lite extra roligt att traska iväg och hämta henne på förskolan idag. Att se hennes enorma leende när hon såg regndropparna på min jacka och höra henne säga ”Mamma, det regnar” och därefter skratta högt suddade bort all huvudbry som funnits tidigare idag. Jag jobbade fram till 15:00 idag efter att jag återigen fått ringa in en annan kollega för att täcka upp en sjukskrivning. På vägen hem både hämtade jag och skickade jag iväg paket hos PostNord och så hämtade jag vår beställda mat på ICA Maxi. Jag satt och beställde all mat hemma i soffan igår, och idag fick vi allt direkt inpackade i bilen. Allt för att spara så mycket tid som möjligt. Trots att jag älskar att strosa runt i butiken och storhandla så ser jag mig besegrad av småbarnsliv och mycket jobb just nu och väljer det bekväma och snabba alternativet. Ingen storhandling i världen går upp emot att få hämta Lilla My på förskolan vid 16:00 och därefter gå hem och mysa i soffan.

Vi hann inte vara hemma länge idag innan det ringde på dörren, min svärfar och My’s ena kusin kom förbi på en fika och My blev så glad. Först och främst för att hon äntligen fick leka med kusinen Zaga igen. De gjorde kullerbyttor, hoppade i sängen, lekte i bollhavet och åt kanelbullar. Strax efter 18 åkte de härifrån och nu sover My gott i sängen och jag ska försöka röja upp lite här hemma och reda upp några frågetecken angående morgondagen som jag inte alls vet hur den blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s