NOSTALGI OCH LEKPARKER

 

För tjugotvå år sedan badade jag i dammen som ni ser Lilla My hoppa ner i, för första gången. Och i fredags spenderade vi två hela timmar i den lekparken som jag växt upp bredvid. Hon åkte samma rutschkanor som jag, och lekte i trähuset som jag under min tonår gick till med min första kärlek för att vi skulle få vara ifred och pussas. Det är en helt ny nivå av nostalgi det här – när ens barn gör detsamma som man själv har gjort. Det är vackert, hjärtskärande och ljuvligt. Nu har Lilla My kommit upp i den åldern där hon kan leka mycket på egen hand i lekparker. Så idag efter förskolan gick vi till en här i vårt bostadsområde i Västerås. Medan jag satt på en parkbänk och tittade på henne sprang hon upp och ner i klätterställningen och åkte rutschkana ner. När hon såg att jag tittade på henne gav hon ifrån sig världens vackraste skratt och sen fortsatte hon. Vi var ute i en hel timme idag efter förskolan och andades in den krispiga höstluften. Imorse var det bara +2 grader här hemma och inatt ryktas det om att det ska bli nollgradigt. Nu kommer kylan som ett brev på posten.

Som jag nämnde i veckans moodboard så jobbade Fredrik sent idag och jag & Lilla My har fått sköta oss själva. Efter lekstunden i parken gick vi in och lagade köttfärssås och spaghetti och så höll jag henne sällskap medan hon åt. Vi blåste såpbubblor en lång stund inne i hennes rum och efter det tog vi en dusch innan läggdags. Nu ligger hon och sover i sin säng och jag och Fredrik har ätit middag på tu man hand och sett andra avsnittet av Kockarnas Kamp. Om en timme blir det läggdags men innan det måste jag göra lite hockeyjobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s