OM TID SOM STÅR STILL & XYLOFONER

 

Så har vi kommit fram till Stockholm, och boendet som har varit i min familjs ägor så länge som jag har levt. Här söder om söder så känner jag mig hemma. Jag känner till varenda stig i varenda skog och vinkar och hejar på varje människa som passerar förbi. Jag känner fortfarande varenda butiksägare i hela kvarteret och ibland känns det som att tiden har fortsatt ticka på alla andra platser förutom den här. När jag var 16 år flyttade jag hemifrån, och trots att jag flyttade hem en kort period på en månad så är det knappt så att det räknas. När jag var 19 år flyttade jag dessutom från Stockholm till Västerås och det är hela sex år sedan jag bodde på den här adressen. Under de sex åren har jag blivit en helt annan person. Men här, här springer fortfarande samma människor förbi utanför fönstret. Och jag tror nästan att de aldrig kommer att flytta härifrån. Det är tryggt och det är lyckligt, men på något sätt känns det också lite sorgligt.

I en stor förvaringspuff i vardagsrummet förvarar min mamma alla saker som är Lilla My’s. Ett babynest som vi använde när hon var mindre, en skötbädd, våtservetter, blöjor, välling, nappar och leksaker. Och trots att det var ett tag sedan hon var här nu stegade hon direkt in i vardagsrummet och bad mig hjälpa henne att lyfta på locket till puffen. Däri hittade hon någonting som är varje förälders mardröm – men varje mormors älsklingsgåva. En Xylofon. Så nu förväntar jag mig inget annat än att hon blir kvar vid den några timmar till.

En reaktion till “OM TID SOM STÅR STILL & XYLOFONER

  1. Så underbart Att ha den känslan när man kommer tillbaka till ett ställe man själv är Uppväxt på och allt är liksom ändå sig likt. 😍 haha hoppas hon hade kul med Xylofonen & inte gjorde dig allt för tokig 😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s