TEATIME & NÄR BARNEN BÖRJAR GÖRA SOM OSS FÖRÄLDRAR

 

Godmorgon onsdag – och hej planeringsdag på förskolan! Godmorgon från en mysdag med min lilla tjej här hemma. Vi började dagen ute i soffan strax efter sex och där blev vi kvar i en timme och tittade på lite barnprogram innan vi gick in i duschen. När Lilla My var liten älskade hon att bada, men i sedan i somras har det varit trots, tårar och tjut när vi försökt bada henne. Och vår takdusch har hon varit livrädd för – fram tills för en vecka sedan. När jag kom hem från jobbet en dag hade Fredrik och My duschat och när jag skulle duscha på kvällen ville hon också följa med in. Där stod vi i 45 minuter och lekte med vattnet, tvättade håret och skrubbade kroppen. Imorse när jag frågade henne vad hon ville göra idag sa hon ”Mamma jag vill duscha” och så slängde hon av sig både pyjamasen och blöjan. Nu har vi precis kommit upp i soffan igen efter en halvtimmes dusch och smort in oss med massa krämer. Det är samma sak när jag sitter framför spegeln och sminkar mig på morgonen – hon vill vara med. Hon vill göra som jag. Tänk hur mycket vi kan påverka, föra vidare och inspirera våra barn. Den finaste uppgiften i livet.

Det är mulet utanför fönstret och ser i mina ögon mått ute lite som ett bombnedslag här hemma. Fredrik hade nog hävdat att det är väldigt städat här hemma nu men jag har lite högre krav på vår boning. Så efter frukost ska jag slänga in en tvättmaskin och dra ett varv med dammsugaren. Sen hoppas jag att det gråa vädret klarnar upp lite så att jag och My kan gå ut och göra av med lite energi.

En reaktion till “TEATIME & NÄR BARNEN BÖRJAR GÖRA SOM OSS FÖRÄLDRAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s