OM ATT FÅ KRYPA NER I SIN EGEN SÄNG

 

Igår på eftermiddagen fick jag lämna Västerås Sjukhus i väntan på provsvar och åka hem. Jag fick omfamna min lilla tjej, läsa böcker i soffan och laga middag med Fredrik. Jag fick tända ljus, dricka en kopp te i lugn och ro och sist men inte minst – krypa ner i min egen säng i helt nybäddade sängkläder. Idag har det redan hunnit bli onsdag och min första tanke när jag åkte hem från sjukhuset igår var självklart att jag skulle ha jobbat idag. Men både läkare och arbetskamrater argumenterade för annat så jag blir hemma både idag och imorgon – minst.

Här under mina mönstrade sängkläderna i färgerna vitt och blått tänkte jag stanna kvar hela dagen. Sova om vartannat, kanske ha orken att svara på något sms som inkommit de senaste dagarna och bara plöja några avsnitt av Sommar med Ernst innan jag somnar om igen. Den största kraftansträngningen blir antagligen att tassa upp i köket och fylla tekoppen med mer varmt te, och kanske om kroppen tillåter – snöra på mig skorna och hämta Lilla My på förskolan som bara ligger en minut ifrån vårt hem. Jag är verkligen inte på topp, men jag är så glad och tacksam över att få vara hemma igen. I stunder av ohälsa får man verkligen perspektiv på saker och ting och många utav mina nära och kära säger ofta att min och vår situation får de att tänka till. Många ber om ursäkt för de använder mig som en anledning, men jag är mer än gärna en anledning till att folk uppskattar det de har lite extra mycket. Det är ändå fint att få vara en förändring i någons tankegångar mitt i allt det sjuka och jobbiga.

3 reaktioner till “OM ATT FÅ KRYPA NER I SIN EGEN SÄNG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s