NYTT I KÖKET

 

I lite mer än två år har jag och Fredrik bott i den här lägenheten som vi bor i nu. Vår trea på markplan med uteplats. Men som ni säkert läste om när jag skrev om vardagsrummet tidigare i veckan så är det först nu som saker och ting börjar falla på plats. Vi flyttade från en 1,5a på 37 kvm i Västerås City till en 3a på 81 kvm med en uteplats på 70 kvm. Förutom sängen, soffan och en byrå så tog vi inte med oss några möbler alls. Vissa möbler panikköpte vi efter inflytt bara för att vi ville ha någonting, köksbordet är och var ett sådant exempel. Ett runt vitlackerat bord med spännben i kromad metall fick flytta in med tillhörande stolar. Och kanske är det det sämsta köpet vi stått för någonsin i möbelväg. Matbordet heter Plaine och kommer från MIO och här i förra veckan körde vi det äntligen till tippen. Bordskivans lack hade släppt och ljuslyktor, glas och vad man än ställde på bordet hade börjat lämna märken. De fyra stolarna vid namnet Milton var det bara två fungerande kvar av då de andra släppt totalt i underredet och skavt av muttern som hållit de uppe.

Istället har ett bord och stolar från IKEA fått flytta in. Och när vi ändå var igång bytte vi ut My’s barnstol till en juniorstol. Eftersom att hon är så långt fram i sin utveckling hade vi kunnat gjort det redan för ett halvår sedan, men nu när allt ändå skulle bytas ut så tog vi tag i det. Matbordet är ett vitt Bjursta bord som går att dra ut till större med hjälp av en iläggsskiva som förvaras i bordet. Det är gjort av massivträ och vi får den där robusta ordentliga känslan på ett annat sätt. Till det valde vi stolen Tobias som med karbonatplast och genomskinlighet får möblerna att försvinna lite vilket är tacksamt eftersom vi har en ganska liten yta att spela på när det kommer till matplats i vårt kök. Jag hatar rum som ser övermöblerade ut. Själva sitsen har en svikt som gör att man kan gunga lite fram och tillbaka vilket är fantastiskt skönt för ryggen. Det kommer bli många timmar vid köksbordet med både hockeytexter och blogginlägg framöver och sköna köksstolar väger upp att jag saknar ett skrivbord här hemma. My’s stol är en Agam juniorstol som jag också älskar.

2 reaktioner till “NYTT I KÖKET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s