GENVÄGAR, OVANOR ELLER ÖVERLEVNAD?

 
Jag har länge tänkt att jag ska skriva ett inlägg om det som mer och mer börjar definiera mig. Som både vänner, familj och arbetskamrater har uppmärksammat på sistone. Jag pratar om plustecknet mellan mig och en burk Celsius. Om vanan att se mig med en burk med med 200 mg koffein i handen. Och hur illa det rimmar med att jag vägrar att börja dricka kaffe för att jag inte vill bli beroende av koffeinet. Innan årsskiftet drack jag bara Celsius någon gång i månaden när Fredrik köpte hem en burk då och då för att överraska mig. När han knäckte en öl, knäckte jag en Celsius och sen var det inte mer med det. Idag är mitt Celsiusdrickande mer avancerat än så, och jag vet inte om jag ska kalla det en genväg, en ovana eller en överlevnadsgrej. Det flitiga användandet började samtidigt som mina arbetstimmar steg till skyarna och blev uppemot 240 timmar per månad. Lyckligtvis ligger jag inte riktigt så högt den senaste månaden.

 

Själva drycken marknadsförs som någonting som tillför motivation och energi så att man orkar fylla dagen med det man vill. Den innehåller vitaminer, grönt te, ingefära, guarana och koffein. Och för mig har det varit en källa till att orka. Men gränsen mellan att höja en funktion och må bättre i vardagen till att använda någonting som en livlina för att inte falla ihop är hårfin. Och jag är osäker på vart jag står och balanserar just nu. Det är en sådan enkel genväg, att hiva i sig en burk istället för att låta kroppen känna efter. Innerst inne vet jag att det kanske är dags att dra i nödbromsen nu, men så sitter den där stenhårda envisheten och säger ”Bara lite till, du klarar det”. Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till i det här inlägget, jag vill nog bara resonera högt med mig själv och intala mig att min medvetenhet skulle stoppa mig om ovanan blev ett beroende som var alldeles för skadligt för min hälsa.

2 reaktioner till “GENVÄGAR, OVANOR ELLER ÖVERLEVNAD?

  1. 240 Celsius på en månad?? Är det ens möjligt 🙈 tycker att jag är beroende som i snitt dricker 1/dag och har som mest druckit 2st på en dag, typ när jag har stått en hel dag på event med Celsius😊 Allt med en måtta! Det rekommenderas inte att dricka fler än 1-3/dag, och tänk på att varje Celsius innehåller samma mängd koffein som ca 2-3 koppar kaffe, så det skulle med andra ord bli galet många kaffekoppar. Men jag förstår dig då de är galet goda och ibland har man mycket som ska hinnas med och energin behövs, men glöm inte att ta en paus och varva ner också 💕inte värt att bli utbränd på köpet. Kram

    Gilla

  2. Nejnejneeej! Inte 240 Celsius på en månad. 240 jobbtimmar! Jag dricker väldigt sällan mer än en om dagen och som du skriver känns det som ett beroende. En livlina för att orka, och det är sjukt att jag pressa mig själv så mycket att jag ens ska behöva använda den. Stor kram! 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s