EN JORDGUBBSSOMMAR

 

Här nu på morgonen har jag varit ute i trädgården och plöjt ner lite gräs i vårt jordgubbsland som under hösten, vintern och våren förhoppningsvis ska hinna bli ny jord som kan ge oss en fantastisk skörd även nästa sommar. Förra året satte vi plantorna alldeles för tidigt vilket gjorde att de frös och inte bar frukt. Men i år har vi haft så mycket jordgubbar att vi knappt har vetat vad vi ska göra av dem. Och det har varit så fint att Lilla My har kunnat springa ut i trädgården och plockat egna jordgubbar. Jag menar – kolla bara på bilderna här över. De är fotade i Juni och jag kommer ihåg att vi precis hade tagit ett dopp i hennes pool under en av de varmaste dagarna. My sprang in i badrummet och hämtade en handduk och tog med sig sin skål ut och bad mig hjälpa henne att plocka lite jordgubbar i landet. Sen kravlade hon upp mitt på bordet och satt där och åt jordgubbar till mellis. Jag och hennes pappa fick också smaka lite. Underbara unge.

Men sommaren är förbi och det känns faktiskt skönt. Jag älskar de kyliga morgnarna, tjocktröjorna och att hösten är på ingång. Redan nu till helgen går vi in i September och jag har inlett min sjätte vecka på jobbet efter semestern. Tiden springer fram och någon upplyste mig här om dagen att det bara är fyra månader kvar till julafton. Det känner jag mig inte lika förväntansfull kring, men det blir nog bra det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s