EN GULDSAMLING

 

När jag var liten hade jag en favoritbok vid namn ”Sagan med det röda äpplet” skriven utav en av Sveriges mest kända barnförfattare, Jan Lööf. Min mamma fick läsa den boken var och varannan dag och nu innan jul när jag läste som mest för Lilla My begärde jag hem den boken från mina lådor jag fortfarande har kvar i mammas källare i Stockholm. Men vi var rätt upptagna och december gick, och sen blev det julafton. Och där på julafton räckte min mamma fram ett stort och tungt på paket till Lilla My innehållandes Jan Lööfs sagosamling. Precis innan jul förra året släpptes nämligen en samlingsvolym med de mest kända av hans böcker i ett sätt att fira att han i över 50 år har skrivit barnböcker och dessutom illustrerat de. I den finns min absoluta favorit ”Mannen med det röda äpplet” och andra fantastiska historier. Den står lutad på sängen inne i Lilla My’s rum och varje gång jag går in där och ser den tänker jag – där står en skatt.

Ibland sitter jag och bläddrar i den fast My inte vill att jag ska läsa för henne, och jag som är väldigt kräsen när det kommer till barnböcker vill verkligen rekommendera den här.

En reaktion till “EN GULDSAMLING

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s