KOMMA TILLBAKA TILL GAMLA RUTINER

 
Visste ni att andelen människor i Sverige som är lediga på söndagar bara minskar och minskar för varje dag som passerar? Förr i tiden var söndagen den heliga och lediga dagen, idag ser vårt samhälle inte ut så. Speciellt inte för oss som jobbar inom handeln eller café och restaurang. Där blir istället lördagar och söndagar våra mest hektiska arbetspass. Handelsområdet som jag jobbar i är Sveriges tredje största sett till omsättning och över 80 butiker fylls en dag som denna av människor som arbetar för att kunna möta de som är lediga. Men jag har lärt mig att det faktiskt går att väva in lite helgfeeling trots att man ska jobba.

 

I början av året hade jag som rutin att varje onsdag och söndag lägga en ansiktsmask. Men ju fler dagar som gått och ju längre vi har kommit in på 2018 så har den rutinen gått upp i rök. Antagligen för att jag inte har tyckt att jag har haft tid. Nu här imorse valde jag att ta mig tid, att ge mig själv lite helgfeeling. När jag vaknade klädde jag kroppen med en morgonrock, sen kokade jag lite tevatten innan jag gick in och la en t-zone sheet mask från märket Dirty Works. Att skriva att jag känner mig som en helt ny människa vore en rejäl överdrift, men mitt ansikte är fantastiskt rent och jag känner mig ännu mer redo för dagens planer nu. Jobb 8-16 och ett träningspass vid 17:30. Det blir nog bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s