EN VECKA SOM KATTÄGARE

 

Tänka sig att det redan har gått en vecka sedan jag satte mig i bilen och åkte till Linköping och hämtade hem vår nya familjemedlem. En kattunge som precis skulle bli tolv veckor när vi hämtade honom. En katt har varit på tal här hemma enda sedan jag träffade Fredrik och jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i det samtalsämnet. I ärlighetens namn så har jag nog sagt ”Jag kommer aldrig att äga en katt i hela mitt liv”. Men så, det senaste halvåret har det väckts någonting inuti mig. Inte en kattkärlek – men en förståelse för att de andra två kattälskarna i familjen kanske skulle få föra sin talan nu när jag ändå har kaniner på tomten. Jag är en djurmänniska av rang men tänkte nog in i det sista att ”Ja, det får bli Fredrik & Lilla My’s katt, inte min”. Så tänkte jag hela vägen till Linköping också, men absolut inte en enda sekund på vägen hem. När han låg där och lurade i transportburen och tittade på mig med de gröna ögonen. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Aldrig trodde jag att mitt hundhjärta skulle kunna bli ett katthjärta, men så har det blivit. För vi har hittat en individ som är som oss. Som är som klippt och skuren för vår familj, familjen kaos. Jag tror fortfarande att känslan av att se en hund kommer vara finare än att se en katt ute på gatan. Men inte när det kommer till Minus, för han är vår. Och ja, jag erkänner: jag har konverterat till kattsidan. Han sover på min kudde på nätterna, ligger och pussar mig i ansiktet när vi kollar på tv tillsammans och möter mig i dörren varje dag när jag kommer hem. Tänka sig att det kommer vara så i så många år fram över nu. Det gör mig lycklig.

3 reaktioner till “EN VECKA SOM KATTÄGARE

  1. Men nääää vilken gullebulle! Minns när jag fick hem min katt Sandy första gången, bästa som hänt. Hon och jag har verkligen gått genom så himla mycket och har ett sånt starkt band! 😊 Djur är det finaste vi har turen att få ha omkring oss!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s