EGENODLAT GRÖNT

 

Finns det något talesätt som liknar ”En bra middag börjar med egenodlade grönsaker” – annars har jag precis myntat det. Det är nämligen en fröjd att spatsera ut i trädgården, korsa gräsmattan och gå längst ner på vår tomt, längst ner till odlingarna. Och där rycka loss lite sallad och ta med sig några tomater från tomatplantorna på vägen in. Till det gjorde vi fläskfilé i ugnen, strips och bearnaisesås. Tanken var först att vi skulle ha haft potatisslantar eller klyftpotatis till men sedan jag kom hem idag har jag legat däckad i soffan med smärtor, så vi gjorde det lätt för oss.

Jag var på jobbet strax innan sju imorse och fick gå hem redan vid 15:30 – det hör inte till vanligheterna. Fredrik plockade upp mig på vägen hem och direkt när vi hade parkerat hemma gick vi och hämtade Lilla My. Lyckliga jag fick även kramas med den bästa pedagogen i hela världen och jag fick faktiskt en tår i ögat för att det var så fantastiskt. Hon älskar My, och My älskar henne och det är så fint att tänka på allt busigt de hittar på på dagarna. Att My skrek efter henne flera gånger varje dag hela semestern gör det betydligt mycket lättare att lämna henne på förskolan varje morgon. Jag tror att det är My’s bästa plats i världen, frågar man henne vad hon vill göra vill hon alltid gå till förskolan, och varje morgon springer hon dit i full fart.

Klockan har redan hunnit bli nio men till skillnad från nästan alla andra kvällar känner jag ingen stress över det. För imorgon är jag ledig. Och dagen efter det är jag också ledig. Helgen är rätt fullspäckad men det gör ingenting, för för en gångs skull fyller jag den med innehåll efter eget tycke och inte jobb. 

2 reaktioner till “EGENODLAT GRÖNT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s