KAN MAN BLI EN MORGONMÄNNISKA?

 

HUR blir man en morgonmänniska? Är det något som bara finns i ens natur – eller går det att träna sig till det? Jag tänker att det kanske borde vara detsamma som upprepning som till slut blir en ny vana. Det sägs ju att det tar 66 dagar för kroppen att registrera en ny vana i muskelminnet. Och jag skulle inte vilja påstå att jag är redo att ge upp sovmorgnar och gå upp tidigt 66 dagar i rad. Men, man kanske bara kan få en gnutta av det där morgonpigga? Att allt inte skulle vara så svart och vitt, kanske? Att jag ibland skulle njuta fullt ut när klockan ringer tidigt på morgonen och att entusiasmen över att hinna med mer saker skulle vara större än tröttheten. För det känns som att morgnarna skulle kunna spela en stor roll om jag nu ska kunna leva livet i den takten jag vill. Ni vet, det där överambitiösa – träna minst tre gånger i veckan, jobba mer än heltid, hinna med bloggen (som är som ett heltidsjobb) och så familj och vänner. Addera även hockeyn på det – tre matcher i veckan, införrapporter, krönikor och matchrapporter. Jag är en galen människa, jag vet det. Men det här med djupa andetag och få bollar i luften har aldrig varit min grej. När jag lyckas jonglera ett tiotal puckar i luften samtidigt – då är mitt liv som allra bäst enligt mig själv. Nu när jag har kommit underfund med hur mycket tiden på morgonen skulle kunna ge mig kanske det iallafall kan plantera en strävan efter tidigare ställda klockor iallafall.

Jag gick och la mig strax efter 22 igår. Efter att ha läst över 50 sidor i min bok, men också jobbat med några kommande inlägg på bloggen. Jag tycker att det är så skönt att skriva lite i förväg och planera och det är nästan ett måste för att få ihop 3 inlägg per dag när man gör så mycket annat. Imorse när jag gick upp stegade jag direkt till köket och gjorde mig en kopp te och nu är jag uppvärmd och klar för ett 8 timmars jobbpass. Efter jobbet kommer Elin och Måns förbi och firar vår 2-åring och så ska vi alla fem äta middag tillsammans. Så vackert avslut på veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s