SVERIGES ENDA THALASSO SPA

Jag vet inte vad jag ska börja det här inlägget – för det finns så mycket att skriva om Sveriges enda thalassospa som finns beläget på Varbergs Kusthotell, kurorten. Det är en sådan häftig upplevelse och jag är tacksam över att få ha varit med om det. Det finns inte bilder på allt – långt ifrån. Men jag har samlat några ljusglimtar och tänkte att jag skulle berätta lite om ritualen som man rekommenderas att göra när man är på plats. Jag gjorde den, och jag känner mig som en helt ny människa.

Vi ska nog börja med att reda ut begreppet Thalassospa. För det är liksom som en röd tråd genom hela vistelsen. Ett Thalassospa är ett spa som tar till vara på havets egna hälsosamma egenskaper med hjälp av alger, mineraler och spårämnen. För att få klassas som ett Thalassospa måste man finnas intill vattnet och jobba med havsvatten i sina egna bad. Redan vid incheckningen på hotellet får man en necessär med produkter från märket Phytomer. Det är ett skönhetsmärke som skapar sina produkter utifrån forskning av det marina och använder både alger och saltvatten för att skapa sin skönhet. I necessären finns också en steg för steg guide hur man ska göra och vilka produkter som ska användas vid vilket tillfälle för att få ut maximalt av användningen. Bara det får det att kännas som att man själv är proffs inom ämnet. Till och med dricksvattnet uppe i spaloungen var berikat med oligomer. Oligomer är frystorkat havsvatten som innehåller alla de 104 mineraler och spårämnen som är viktig för kroppens balans.

Guiden börjar i den simpla duschen där man skulle använda sig av en toning body scrub som innehöll bland annat havskristaller som effektivt tar bort döda hudceller från kroppen. Jag använde även skrubben i ansiktet och då kände jag verkligen smaken av salt. Efter duschen tar man sig vidare till den ståtliga poolen som ni ser här över. Spa:ets havsvattenpool med vatten från Kattegatts öppna hav som vi hade utanför fönstret. Den var fantastisk med sina 32 grader, och alldeles intill den fanns en upplevelsedusch som bjöd på tre olika program döpta efter svenska väder. Svenska sommaren blandade varmt och iskallt vatten med ånga och en fräsch doft. Det är häftigt vad man kan göra! Medan jag låg i havsvattenpoolen applicerade jag nästa produkt i ritualen – en peeling som skulle masseras in i mitt ansikte och ligga på i tio minuter.

Sen var det dags för det mest fantastiska på hela vistelsen om ni frågar mig – ångbastun. Jag som egentligen inte alls gillar att basta älskade verkligen ångan och man kunde verkligen känna hur alla porer och slagprodukter rensades ut. Jag vet hur det låter, överdrivet och fånigt – men det är verkligen sant. Sådana här saker och ting brukar inte imponera på mig men det gjorde det. Efter ångbastun steg jag in i en växelvis varm- och kalldusch för att få igång blodcirkulationen och så varvade jag den varma champagnepoolen med det 14-gradiga vattenhålet som jag kallar det, eller kallpoolen som det egentligen heter. Tog några vändor i både den 50 och 80-gradiga bastun och kände hur pigg jag blev varje gång jag flög ner i det iskalla vattnet.

Sen var det dags för en ansiktsmask som gav fukt på djupet med hjälp av marina alger. Jag applicerade den på ansiktet och satte mig vid fotbadet där jag också peelade mina fötter med salt från havet. Och sedan avslutade jag allt i duschen med både hår- och hudvårdsprodukter med fullproppade med marina ingredienser. När jag tassade upp till rummet igen i morgonrocken kändes det som att jag var född på nytt. Att min hy precis transplanterats dit och inte alls hade 22 år på nacken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s