OM ATT ÄLSKA MÅNDAGAR

 
Det vilar någonting alldeles heligt över måndagar. Över veckans första dag, över nystarten som kommer var sjunde dag. Det låter egentligen helt stolligt, men ska jag börja med någonting då föredrar jag att göra det på en måndag. Jag skulle aldrig få för mig att göra en nystart mitt i en vecka, det skulle kännas så himla fel. Idag har vi spenderat dagen med att röja här hemma. I hemmets varje vrå, och jag mår så bra av när kaos byts ut mot ordning och reda. Jag körde en härlig rensning i både min, Fredrik och My’s garderob på förmiddagen. Tvättade alla textilier i hela hemmet – kuddfodral, filtar, sängkappor, allt. Fredrik klippte och trimmade gräset i trädgården, städade i förrådet, ställde upp poolen igen. Jag organiserade om lite leksaker i My’s rum, rensade bort saker som hon inte leker med längre och gjorde plats för en helt ny möbel. För vid 17:00 idag åkte vi nämligen och hämtade en ny säng till skrotungen. För att kunna köra hem sängen var jag tvungen att montera loss bilbarnstolen, och då passade jag på att göra rent i bilen också. Sen monterade vi ihop sängen, gick några vändor till förrådet och ännu fler vändor till soprummet. Dammtorkade, dammsög, svabbade. Ja, ni förstår!

 

​För ett tag sedan tog jag en liten stund för mig själv ute i trädgården med datorn och mobiltelefonen. Scrollade igenom lite flöden, tog ikapp det jag inte sett under dagen. Och nu har vi sjunkit ner inne i soffan med tända ljus och lite popcorn. Här kommer vi avrunda kvällen och sen hoppar vi i säng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s