MORMOR OCH MY

 

I slutet av April – det var då de här två sågs senast. Lilla My och hennes mormor. Det är en kärlek jag inte kan förstå mig på. Jag förstår hela konceptet med att den min mamma älskar mest, får ett barn som hon kan älska ännu mer. Men den här kärleken är utom denna värld. Jag vet inte hur många gånger om dagen Lilla My säger att hon måste ringa sin mormor, pratar om att mormor måste komma snart och att hon undrar hur mormor mår. My’s alla mor- och farföräldrar är hennes största idoler. Mormor, farmor och farfar. Och så morfar uppe i himlen.

Det har varit galet svårt för oss att få ihop en dag då vi alla tre har varit lediga sedan April. Nej, galet svårt är fel ord – det har varit helt jävla omöjligt. Men nu har vi alla semester och är återförenade igen. Jag vet inte hur många timmar My och hennes mormor har spenderat vid vårt bord i trädgården sedan hon kom. Där har de läst böcker, diskuterat livet, sjungit sånger och ätit mellis. När de inte suttit vid bordet har de plockat jordgubbar, klappat på kaninerna och busat inomhus. Imorse gick Lilla My direkt in i sitt rum där mormor sover och hoppade upp i hennes säng. ”Vi måste dricka kaffe” sa hon och så gick de upp i köket. Hjärtat svämmar över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s