FÖRSTA SEMESTERDAGEN OCH VECKANS PLANER

 

Egenodlade jordgubbar till eftermiddagsfikat, vattenlek i trädgården, en egenbyggd koja av täcken och kuddar mitt i vardagsrummet och massa sång och dans – det får summera min första semesterdag. Efter nattning av Lilla My tände jag ljus och sedan kröp jag upp i soffan med en kopp te. Där stannade jag tills efter midnatt och plöjde några avsnitt av Sons Of Anarchy. Först fick jag vara mamma hela dagen, och sedan fick jag några timmar att vara bara jag på. Det bästa av mina två favoritvärldar.

Idag är det tisdag och eftersom att veckans moodboard inte kom upp igår tänkte jag att jag skulle redovisa veckan i punktform istället. Så att ni vet vad ni har att ta del av de kommande dagarna. Det är fint att få dela med sig av sin vardag. Elin sa ”Din blogg är min bibel” igår kväll, och även om det låg en skämtsam ton bakom det så är det fint att veta att det jag delar med mig av kan göra någon annan glad.

Tisdag – Idag är det dags för en liten shoppingrunda. Först och främst måste vi inhandla grejer till familjens tvååring. Hon växer så att det knakar och det behövs nya kläder. Jag tycker att det är så svårt nu när hon är uppe i storlek 92, helt plötsligt har alla kläder blivit tjejiga. Nya solglasögon behöver hon också, och jag funderar på att unna mig en väska jag spanat in.

Onsdag & Torsdag – På Onsdag är det dags för semesterns första äventyr. Vi ska sätta oss i bilen och åka till Kolmården! Herregud vad jag längtar. Jag och Fredrik var där första sommaren vi var tillsammans, vi bokade helt spontant när han ville att jag som älskar elefanter, skulle få se en på riktigt. Nu tre år senare åker vi dit med vår dotter, sover en natt på Vildmarkshotellet och kollar på djuren två dagar. Vackert.

Fredag – På Fredag ska jag faktiskt avvika lite från den här semestern och gå in och jobba tio timmar på mitt jobb. Det är ingen nyhet att vi är kort om folk och det känns bra i hjärtat att få hjälpa till så att inte en kollega behöver stå där mellan 07:30 och 20:30, jag har själv varit med om sådana pass och det är inte toppen på livet direkt.

Lördag – På lördag kommer min mamma till stan. Hon har inte träffat Lilla My sedan i April och äntligen har vi tid för varandra igen. Det tär på mig att vi bor i två olika städer och jobbar olika tider. Det är så svårt att få ihop det i det här förbannade vardagspusslet. Men nu har vi alla semester och det här har jag sett fram emot i en evighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s