NÄR PERFEKTIONISTEN SVIKER

Perfektionisten i mig är den som i hela mitt liv har tagit mig igenom allt jag har utsatts för. De helhjärtade försöken att vara bäst för mig själv gav mig A i samtliga ämnen i skolan förutom två trots 97% frånvaro under gymnasietiden. Det var perfektionisten i mig som fick för sig att läsa alla mattekurser jag bara kunde trots att jag gick linjen estetik och som idag gör att jag kan läsa precis vad jag vill om jag vill vidareutbilda mig. Perfektionisten i mig gör att jag är bra på mina jobb och alltid väljer rätt presenter vid födelsedagar och andra högtider. Men det finns en baksida av strävandet efter att allt ska vara perfekt. Baksidan och käftsmällarna som kommer när man inser att det inte blev som man hade tänkt sig. Jag tror att det visar sig allra tydligast här på bloggen faktiskt. För har jag missat morgoninlägget en dag säger min hjärna till mig att det inte är någon idé överhuvudtaget. Har jag bara gjort två istället för tre inlägg en måndag är redan hela veckan förlorad och då kan jag lika gärna strunta i att uppdatera helt. Det hände förra veckan. Igen. Men som vanligt blev mina pass på jobbet längre, fler och jobbigare än väntat och i ärlighetens namn har jag inte så mycket energi kvar att ta av nu. Men på lördag är det midsommardagen och då är mitt jobb stängt, så då kan jag inte jobba oavsett om jag vill eller inte.

Men, vi skäller lite på den där perfektionisten som sitter där inne i mitt huvud och så tar vi nya tag. Veckans moodboard är på grund av tidsbrist inte ihopsatt ännu, men jag ska göra en nu innan jag åker till jobbet och så ska ni få en vid lunchtid. Ni som fortfarande är kvar här inne och läser trots mitt slarvande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s