NU HAR LANDET FÅTT SKYLTAR

 
Sedan någon vecka tillbaka är våra frön i marken och nu äntligen har jag satt dit lite egenskrivna skyltar också. Jag köpte flera stycken men de blev My’s nya favoritleksak och nu har jag hittat de lite varstans både inne och ute. Men tre är ju ett magiskt nummer sägs det och det viktigaste var att märka upp i den pallkragen där vi har blandade fröer. Förra året odlade vi morötter, rädisor, sallad, gräslök och persilja och i år är det nästan detsamma. Gräslöken och persiljan är flerårig och har redan kommit upp i år igen, morötterna valde vi att behålla för kaninernas skull, vi valde en annan typ av sallad men trots det – ändå sallad. Däremot har vi tagit bort rädisorna då vi inte alls använde så mycket som vi fick förra året. Första skörden hade vi i sallader, sen blev de bara liggandes i kylskåpet och blev dåliga. Så i år har vi odlat piplök istället. Det är en blandning av gräslök och purjolök och blir förhoppningsvis helt fantastiskt i all matlagning.

 

Förra året satte vi jordgubbsplantorna för tidigt vilket gjorde att de blev frostskadade och aldrig blommade, i år däremot står de i full blom. Vi har en hel pallkrage full så jag hoppas verkligen att det ger någonting i år. Och så har vi Fredriks tomatplantor, hela fem stycken som bor längs med våran husvägg där det ändå blir så varmt att inget gräs kan växa. På kort tid har de växt från taniga bebisar till stora stadiga plantor och det är så kul att se. Jag ska ta bild på dem någon annan dag.

En reaktion till “NU HAR LANDET FÅTT SKYLTAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s