THE CHAMBERLIN

 
 
 

Förrätt – Tartar på lax med dillmajonnäs, krispig potatis och skottsallad
Varmrätt – Grillat kalvinnanlår, bräserad lök, bönor, kalvbringa och cidervinägersky
Efterrätt – Choklad-och kaffebrownie, rostad mandelglass, kaffepannacota och chokladkräm

Vi har pratat om både hotellrummet på The Steam Hotel och spaupplevelsen. Alltså är det bara en enda sak kvar att skriva om: maten. Eftersom att Fredrik hade köpt ett julklappspaket till oss ingick maten i priset vilket i sin tur var anledningen till att trerättersmenyn redan var förbestämd. Något som inte gör oss så mycket eftersom att vi inte är så kräsna. Det finns lite allergier hos mig dock, som mandelglassen i efterrätten men den bytte de enkelt ut mot vanlig vaniljglass.

Till förrätt fick vi tartar på lax med dillmajonnäs, krispig potatis och skottsallad och den var fantastisk. Om jag får säga det själv så var det nog det bästa på hela menyn. Speciellt den krispiga potatisen som bröt av och gav rätten tuggmotstånd. Till varmrätt fick vi in grillat kalvinnanlår, kalvbringa, bräserad lök, bönor och vidervinägersky. Till det fick vi dessutom en potatisbakelse. Köttet var perfekt grillat men jag saknade en lite fluffigare sås och tyckte att potatisbakelsen var lite för tung i konsistensen. Efterrätten faller mig egentligen inte alls i smaken då jag varken gillar kaffe eller choklad, men den slank ner utan problem den också.

Alltsammans avnjöts i huvudrestaurangen The Charmberlin på våning ett och det vore häftigt att få åka tillbaka dit och äta fritt från deras middagsmeny. Även frukosten dukades upp där, men då hade jag faktiskt inte med mig kameran. Frukosten var helt fantastisk och vi satt och åt tallrik efter tallrik. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s