VI HAR BÖRJAT I TRÄDGÅRDEN

 

Gud vad det känns skönt att skriva att vi äntligen har börjat få lite fart på vår trädgård. Det är ett projekt som verkligen har hängt över oss och förstörts av sjukhusdygn och annan ohälsa. Men nu har vi satt igång – och allting började på Plantagen där vi valde ut både blommor och fröer. Lilla My var minst sagt engagerad och tack vare henne fick vi med oss en himla massa murgrönor hem. När sakerna sedan skulle planteras blev hon dock förbannad, enligt hennes tycke skulle krukan med jord fortsätta att vara just bara det.

Vi kom hem med en större variant av margeritblomman och valet föll till slut på en i gul färg. Fredrik har någon förkärlek för den gula färgen och trots att jag först tyckte vi skulle ha vitt och sedan en rosa variant så fick han vinna striden – för en gångs skull. Såhär i efterhand tycker jag att han övertalade mig helt rätt, en vit hade nog smält in i staketet för mycket. Vi fick med oss några andra småblommor, fem murgröna till min dotters stora lycka och fyra tomatplantor till Fredriks stora lycka. Vi köpte två pallkragar med oss hem också.

Vår tjej är verkligen i en helt fantastisk ålder just nu. Hon vill vara med och hjälpa till överallt och jag tycker att det är underbart. Jag och Fredrik är och har nog aldrig varit föräldrarna som förbjuder allt, och det har lärt My både att vara försiktig och fråga om saker och ting är okej först. Som hammaren till exempel, helt livsfarlig för ett barn med noll respekt för saker och ting, rätt harmlös i vår dotters lilla hand när hon bara vill hålla i skaftet lite. Sen vet jag såklart att olyckor kan ske iallafall, men inget barn kom till skada under vår trädgårdskväll – jag lovar. Lite jord i ansiktet gjorde henne bara gott.

Vi har inte satt fröerna i jorden än, men snart hoppas jag att vi ska ha en halvtimme till övers att göra det på.

´

3 reaktioner till “VI HAR BÖRJAT I TRÄDGÅRDEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s