DEN HÖGSTA DRÖMMEN ÄR ATT SJUKT SKA BLI FRISKT

 

När folk pratar om drömmar nämns ofta oändligt med pengar, resor världen över och imperier de kan härska över. Nästan aldrig pratas det om välmående, hälsa och nära och kära. Bilden här över – det är vår mardröm. Och vår absolut högsta dröm är att det sjuka ska bli friskt. Jag är så trött på inläggen där jag pratar om att det har hänt igen, jag är så trött på inläggen som jag gråter mig igenom när jag skriver. Och jag är så trött på att vårt liv inte kan få vara ett vanligt familjeliv där det största problemet är tandborstsvägrande barn eller att vi inte hinner med allt vi önskar och vill.

I söndags åkte vi i ilfart upp till sjukhuset efter att Lilla My successivt blivit sämre och sämre sedan i onsdags. Väl på plats skrevs vi in som näst högst prioriterade och en andningsmonitor visade skrämmande låg syresättning. Så vi kämpade på med adrenalin både i sprutor och som andningshjälp, flutide, kortison och natriumklorid och fick stanna kvar över natten ständigt uppkopplade mot maskiner läkarna kunde följa från personalrummet. Igår fick vi äntligen lungröntgen som vi har tjatat på i ett år (!) men trots det valde vi att skriva ut oss själva på permission senare på kvällen på grund av bristfällig vård. En utav överläkarna på barnmottagningen där Lilla My var inskriven vägrade oss nämligen både sond och dropp via infart trots att vårt barn knappt kissat sedan i onsdags. Hon föreslog att vi skulle föra ett vätskeschema och stanna över natten men då kände både jag och Fredrik att vi lika gärna kunde ta vår lilla skorpa och åka hem till vårt trygga hem.

Idag ringde en sjuksköterska upp för avstämning och vi bad henne att skriva ut oss. Under dagen har jag haft kontakt med andra sjukhus i Sverige som är mer än villiga att hjälpa oss och snart är det dags för oss att göra Lex Maria-anmälan nummer tre på Västerås Sjukhus. Lilla My har piggat på sig här hemma idag och det har till och med gått att lura fram några leenden. Det har vi inte varit bortskämda med på sistone. 

7 reaktioner till “DEN HÖGSTA DRÖMMEN ÄR ATT SJUKT SKA BLI FRISKT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s