SPYATTACKER OCH LEGOGUBBAR

 
Det är söndag och min klocka ringde för exakt 15 minuter sedan. På den tiden har jag hunnit kliva upp, satt på mig dagens jobboutfit, smörjt in ansiktet med min dagkräm från Rituals, satt upp håret i en bulle, fotat bilderna här över och sjunkit ner i soffan med datorn. Snacka om effektivitet, speciellt efter en natt med dålig sömn. Det blev inte riktigt som önskat igår kväll och efter två attacker och fem omsövningsförsök stod vår lilla skorpa mitt på köksgolvet och vägrade att sova. Så vi satte på Pippi Långstrump och lät henne krypa upp intill oss i soffan medan vi åt middag. Närmare halv tio la hon sig bredvid sin pappa i soffan och somnade till att han kliade henne på ryggen och sen blev vi föräldrar kvar uppe till halv elva. Jag tror att vi kan summera nattens kräkningar till tre, varav en ordentlig där jag till och med halkade på min dotters egen spya och slog i axeln innan jag svabbade upp det 01:57. Gud vad komiskt det måste ha sett ut.

 

Hur som helst vill jag ändå ge mig och Fredrik varsin eloge för hur vi nu för tiden hanterar alla situationer som uppstår. Han ser till att Lilla My kommer upp ur sängen och till badrummet där han kan torka av henne medan jag byter sängkläder och sedan beger mig utåt i lägenheten för att moppa lite varstans där det har kommit kräk. Allt som allt brukar vi vara klara på max fem minuter och sedan kryper vi ner bredvid varandra i sängen igen. I början var vi inte alls lika effektiva vilket oftast gjorde att det var svårare att natta om My. Uppvaken på grund av hostattacker har dock varit desto fler inatt och det gör att familjen fortfarande ligger kvar i sängen och sover. Det är dock dags för de att kliva upp snart så att jag kan få skjuts till jobbet.

När jag har lite tid för mig själv så brukar jag alltid gå fram till bokhyllan vi har i vardagsrummet och vända på mitt lilla timglas. Sedan brukar jag sitta och titta på sanden som rinner ner och bara andas lite. Eller som nu – titta på den rinnande sanden under tiden jag bloggar. Och bredvid timglaset står en utav de gulligaste sakerna jag vet. Min lilla legogubbe. Många utav er vet ju att Fredrik är legotokig och lägger sjukligt många tusenlappar på legoborgar och annat han budar hem. Jag tycker också att lego är fantastiskt men det stannar vid att jag gärna bygger lego med Lilla My och inget annat. Men så gick jag med i legogruppen Fredrik är med i på facebook bara för att kunna hålla ett öga på hans budande och då blev jag kär i gubben här över. Max Rebo heter han visst och hör till någon Star Wars Kollektion. 280 kronor tror jag att jag gav för honom, bara för att jag tyckte att han var fin. Jag är nog en aning skadad jag också kanske.

2 reaktioner till “SPYATTACKER OCH LEGOGUBBAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s