EN VALBORGSMÄSSOAFTON I TRÄDGÅRDEN

 

Valborgsmässoafton. En vårfest med brasor, fyrverkerier och studentsång. Eller för oss – en mysig middag som tillreddes på vår grill. Årets första grillning är nu gjord och den klarade vi av med bravur trots lite kyligare väder. Efter att ha nattat vår yngsta familjemedlem (bortsett från hushållets två fyrbenta vänner) marinerade vi ett halvt kilo entrecote som vi sedan slängde på grillen tillsammans med rödlök, lime och citron. Sen adderades dessutom några korvar när min grilltokige sambo tyckte att ”vi ändå kunde passa på när glöden var så fin”. Medan vi väntade på att köttet skulle bli medium rare drack vi varsitt glas rosé och sen bestämde vi oss för att äta framför tv:n. Visst hade det varit fint att få sitta kvar ute, men inte till vilket pris som helst. Och eftersom att termometern visade blygsamma fem grader så kröp vi upp i soffan istället. Till köttet hade vi en potatissallad med äpple & basilika och en potatissallad med vitlök, och såklart en stor sallad, lite olika såser och goda kryddor.

Det var en valborgsmässoafton precis i min smak – och kanske är det sista året vi ”bara” är hemma. Bara tre minuters promenad från oss finns ett fint firande med brasa, fyrverkerier och olika stånd och jag tror att det kommer att locka mer och mer ju äldre Lilla My blir. I år kände vi att vi inte ville flytta fram kvällsnattningen för en liten elds skull, men nästa år är hon två och ett halvt och då kan upplevelsen och firandet i sig vara roligare för henne. Jag som hatar alla typer av jippon, högtider och annat påhitt har faktiskt börjat finna lyckan i de dagarna tack vare att Lilla My finns. Och tack vare att min Fredrik älskar allt som har med högtider att göra. Tänk att personer i ens liv kan förändra något som i så många års tid varit så sorgligt för mig till något fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s