OM TIDEN NÄR MAN ÄR ENSAM

 

När man går från att vara två föräldrar i ett hushåll, till att vara en förälder i ett hushåll måste man någonstans på vägen bli ödmjuk när det kommer till tiden. Så är det speciellt för min del som dessutom flyttat längre bort från både förskola, bvcmottagningar och andra saker som har med Lilla My att göra. Fredrik och jag var så otroligt bortskämda när vi bodde tillsammans. Det tog en minut att gå till förskolan, 40 sekunder att traska bort till BVC och Öppna Förskolan såg vi till och med från vårt fönster. Och det ligger någonting i att man inte uppskattar det man har förrän man har förlorat det. Som det ser ut just nu bor jag egentligen inte så långt bort från vår förra bostad. Med bil klarar man av vägen på under tio minuter, men för mig blir det desto bökigare. En 20 minuters promenad till bussen som sen tar 10 minuter. Ingen big deal egentligen – men applicera sedan på att det tar mig en timme från förskolan till jobbet och att jag oftast börjar 07:30. Det blir många tidiga morgnar och trots att Fredrik ofta hjälper mig med lämningar så blir det tidigt de dagarna han inte gör det. Och då handlar allting om hur väl förberedd man är.

Som Lilla My’s kläder till exempel. Det är världens enklaste förberedelse och kanske inte alls så krångligt att ställa sig med på morgonen. Men jag tjänar ändå in tid på att hänga fram allt kvällen innan. Då behöver jag inte ens fundera över vad hon ska ha på sig, jag behöver inte riva i hennes lådor och slita i galgarna. Igår kväll hängde jag fram en vit body, en helt fantastisk beige kofta med luva, svarta byxor och vita strumpor till min stjärna. Och det var så skönt att de hängde där när vi kom upp imorse.

5 reaktioner till “OM TIDEN NÄR MAN ÄR ENSAM

  1. Det är verkligen en omställning att gå från två till en förälder. Både för- och nackdelar. Läste nyss att du separerat. Förstår att du haft en jobbig tid. Sänder styrkekramar ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s