… OCH SÅ BLEV DET EN SJUKHUSTRIPP TILL

I och med januariutmaningen så har ni blivit otroligt mycket nya följare här inne och jag tycker att det är så himla kul. Men jag hajar också att alla kanske inte riktigt hänger med när jag skriver ”Och så blev det en sjukhustripp till”, vadå ”en till?” tänker säkert några utav er.

Och sanningen är den att Lilla My har varit på sjukhus otroligt mycket sedan hon föddes. Så mycket att sjuksköterskorna på barnakuten välkomnar henne med en kram och säger att hon har växt sedan sist. Allting började med andningsbesvär när hon var tre månader, det fortlöpte i enorma kräkningar i två veckors tid när hon var ungefär sju månader och det konstaterades att hon var allergisk mot mjölkprotein. En månad senare var vi tillbaka efter andningsstopp och det togs prover som visade på enormt höga nivåer av kalcium i blodet – trots att vi aldrig gett henne D-vitamin. Cancer var en utav sakerna som utreddes men det hittades varken tumörer eller någon annan sjukdom, ändå är kalciumvärdet högt än idag. Och nu de senaste tio månaderna har vi haft problem med andningsuppehåll och kikhostningar som avslutas med att hon spyr upp slem och allt annat maginnehåll. Diagnosen förkylningsastma har getts, och man har länge trott att trånga luftrör är orsaken till att hon spyr upp slem. Den sista november åkte vi in efter ännu en jobbig period med andningsuppehåll och kräkningar mitt i natten, och då skrevs molipect ut. En bronkvidgande hostmedicin. Men den gav ingen effekt. Så vi fortsatte att kämpa på. Jag vet inte hur många gånger jag har sett Lilla My tappa andan sedan dess, och idag rann bägaren över igen. Så efter jobbet var vi tillbaka på barnakuten. Och den här gången fick vi träffa en ny läkare som hade ett lite annat synsätt på saker och ting. Hon är inne på att det är magen som krånglar och att det rentav är My’s magmun som inte sluter tätt och att hon därför får så kraftiga sura uppstötningar att det renderar i kräkningar, kvävningar och hosta. Det känns som att jag är glad för allt som provas just nu och nu har vi fått en medicin mot magmunnen utskriven som vi ska prova i två veckor.

Hänger ni med? I ärlighetens namn gör inte jag det heller, och detta är bara den extremt korta versionen av det hela. Nu håller vi alla tummar och tår för att vi faktiskt har hittat den rätta anledningen till allt elände och att min lilla tjej kan få må bra någon gång.

13 reaktioner till “… OCH SÅ BLEV DET EN SJUKHUSTRIPP TILL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s