TOUCHDOWN ESTLAND

 
 
För exakt en vecka sedan påbörjade jag min minitripp till Estland med båten M/S Baltic Queen och dagen efter gick vi i land i Tallinn. Jag måste erkänna att jag inte hade så höga förväntningar på staden på förhand. Jag förväntade mig några ruiner, några fula ölställen belägna i källare någonstans och spritaffärer överallt. De tre jag nämnde fanns, men det fanns också otroligt vackra hus, mysiga fik, fantastiska restauranger och shoppinggator som golvar Stockholms diton utan tvekan. Trots att det var minusgrader och en dag mitt i veckan så levde staden på ett fantastiskt sätt. Och faktum är att jag redan nu vill åka tillbaka. Vem vet, jag kanske gör det innan året är slut.. Vi är ju bara i början och mycket kommer hinna hända.

 

När det kommer till shopping måste jag verkligen slå ett slag för köpcentrumet Viru Keskus som ligger mitt i stan och är stadens modemecka. Det slår Mall Of Scandinavia på fingrarna alla dagar i veckan när det kommer till märkesbutiker och lite lyxigare shopping. Vi var också in på Nautica, ett mindre shoppingcenter med lite mer udda butiker som är det första du når när du vandrar mot stan från färjterminalen. Vi var in och shoppade i en sportaffär fyra (!) gånger och hittade sportmärken till en fjärdedel av priset jämfört med hemma. Lyx.

Alla bilderna här över är tagna i deras ”Gamla stan” som de kallar det, och den går faktiskt lite hand i hand med Stockholms gator med samma namn. Allt från medeltida krogar till häftiga ruiner, stora torg med marknader, mysiga kryp in och gamla hus. Det fanns utan tvekan mycket att fotografera. Och det var på dessa gator jag trivdes som allra bäst.

4 reaktioner till “TOUCHDOWN ESTLAND

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s