ETT BREAK MITT I VECKAN

 

För att inte tycka om julen särskilt mycket, eller för att inte tycka om julen alls egentligen måste jag erkänna att jag anstränger mig väldigt mycket i år. Jag slår in julklappar, bakar pepparkakor, äter saffransbullar och jag hänger till och med upp julstjärnor i mitt fönster. Mitt senaste drag är den här mysdressen från Cubus som jag numera trippar omkring i här hemma. Det värsta är att jag verkligen tycker att den är fin också. Men jag vet inte, kanske är det här början på att jag får göra julen till min egen. Utan press från andra människor. För jag är ganska säker på att jag skulle springa raka vägen åt andra hållet om de här små stegen inte var självvalda. Här längre fram finns det julplaner som andra har styrt upp åt mig och då kommer ångesten krypandes direkt.

Idag ska jag och Lilla My unna oss en hemmadag tillsammans. Trots att jag jobbar både kvällar och helger känns det som att vi har hittat lite lediga dagar här på senaste. Och det betyder så himla mycket för oss båda. Att bara få ta en dag mitt i veckan och strunta i både jobb och förskola och bara göra exakt det som faller oss in. Det är svårslaget vill jag lova. Nu ska vi slötitta på morgonprogrammen på barnkanalen och sen ska vi gå upp och göra lite frukost innan vi landar i soffan igen. Om vi orkar kanske vi tar oss ut och leker lite i snön under dagen också.

5 reaktioner till “ETT BREAK MITT I VECKAN

  1. Tycker också det blir mycket stress kring julen, julen ska man njuta av men det känns sällan som det blivit så. Men sista åren har vi jobbat på att faktiskt göra julen som vi vill och tänka mindre på alla krav.

    Gilla

  2. Oj. Det finns väldigt många svar på den frågan. Jag har nog aldrig gillat den det ofta handlar om stress, press och krav. Blir ofta stressad av att man ska vara på så många platser samtidigt och träffa så mycket folk. Sedan dog min pappa i December för åtta år sedan och sedan dess handlar det också om sorg. Hans födelsedag ligger i december och mamma & pappas bröllopsdag också så det blir mycket tankar och känslor då. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s