OM ATT SHOPPA PÅ EN JULMARKNAD

 

I lördags nämnde jag lite kort om att jag hade shoppat en hel del fantastiskt goda grejer på Vallbys julmarknad. Och här över ser ni ståtligheterna. Hjortronsylten och lingonsylten var helt fantastisk men tre utav produkterna imponerade lite extra på mig, nämligen produkterna från Vallgårdens Bär. På deras informationsfolder de hade jämte sina produkter beskriver de sina produkter som prisbelönt mathantverk från jämtländska skogar och fjäll. Och när man börjar läsa inser man att de har vunnit fantastiska priser med sina produkter. Vilket inte är så konstigt med tanke på hur goda de var och är. Tänk att jag innehar sådana guldklimpar i mitt kök – julmarknad är nog inte så dumt ändå.

Det är ju sådana här produktioner som man verkligen ska stötta – de odlar och plockar sina egna bär, rabarber och annat smått och gott och tillsätter varken konserveringsmedel eller färgämnen. Deras rabarberchutney vann guld på SM i mathantverk 2013, deras dessertsås med hjortron och konjak fick bronsmedalj 2014 och består av passerade hjortron utan skal och kärnor som är smaksatt med konjak. Fattar ni hur gott det blir på pannacotta, glass eller med en bit ost? Lingonglöggen fick guldmedalj så sent som 2016. De har en rad andra produkter som har vunnit priser också men eftersom att jag inte har provat eller köpt någon utav de så lämnar vi det här.

Det häftigaste av allt är att de har en egen hemsida som man kan beställa hem alla deras produkter ifrån. Så himla fantastiskt. Det måste jag göra när det tar slut här hemma. Vill ni också kika så hittar ni hemsidan här förresten – http://www.vallgarden.com/butik/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s