PEPPARKAKSBAK

 

Såhär firade familjen Larsson Rundberg årets första advent – med ett pepparkaksbak. Jag, min mamma & Lilla My spenderade iallafall minst en och en halv timme ute i köket med all deg, allt mjöl och med alla former. Bortsett från första plåten som blev lite bränd eftersom ugnen tydligen är bättre än jag trodde, så blev det ett helt okej bak. Lilla My älskade kaveln och satt och kavlade hej vilt både på bordet, på golvet och på degen. I slutet hajade hon hela grejen med att trycka ner formarna i degen men då använde hon så många att det inte blev några figurer kvar. Det bästa av allt var nog dock att leka i mjölpåsen.

När vi var i Skultuna i lördags var vi inne på Iitalaoutlet för att försöka få tag i några Mumingrejer – och vi kom bland annat hem med pepparkaksformar med mumin och snusmumriken på. Lilla My hade gått åt fort och eftersom att Iitala för tillfället ligger i en tvist med Arbabia som gör mumin så hade de inte kunnat beställa in nya vilket såklart var tråkigt. Men vi nöjde oss med mumin och snusmumriken iallafall. Eftersom att My’s pappa är målare hade vi dessutom fått hem pepparkaksformar av Caparol som föreställde företagets elefant och det gjorde mig såklart överlycklig eftersom jag älskar elefanter. Sedan gjorde vi såklart sedvanliga granar, hjärtan och bockar också men jag tycker inte att det är lika roligt.

Allt som allt så blev baket verkligen lyckat och jag är faktiskt sugen på att göra lite mer pepparkakor här under december. Kanske i samma veva som jag har bestämt mig för att baka lite lussebullar eller göra knäck.

2 reaktioner till “PEPPARKAKSBAK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s