SKULTUNA 1607

 

Vi kastade om dagens planer idag och bestämde oss för att åka ut till Skultuna istället för att ta en promenad till Vallby. Det är ju trots allt julmarknad imorgon också, och det blir en perfekt söndagsaktivitet. Skultuna Messingsbruk och Iitala kändes som en längre och jobbigare resa att ta under morgondagen när det dessutom vankas hemresa för min kära mor.

Vi började Skultunautflykten nere på Iitalaoutlet där vi vred och vände på temuggar från Rörstrand, spanade in fantastiska knivar från Fiskars och njöt av alla Mumingrejer som Arabia tillverkar. Vi fick faktiskt med oss lite hem därifrån också, men det kommer mer om det i ett annat inlägg. Efter det sprang vi såklart i Skultunas fabriksbutiker, i museet och klämde en räkmacka i Å-cafeét. För mig som inte gillar jul måste jag dock medge att det kanske har flyttat in lite för mycket julsaker överallt, men så är det ju nu. Det är bara så tråkigt när ordinarie sortimentet försvinner för att julen kommer.

Hur som helst så hade vi jättetrevligt – jag, mamma & Lilla My. Men nu var det väldigt skönt att komma hem igen. Lilla My har slagit sig ner på en köksstol med familjens padda och tittar på Babblarna och jag sitter här bredvid och bloggar. Vi har bestämt oss för att äta lite tacos ikväll så vi ska nog börja laga det inom det närmsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s