ONSDAGSLISTAN – DET HÄR ÄR JAG I OLIKA SITUATIONER

 

Som privatperson – Moa Larsson som privatperson är nog i grund och botten faktiskt en väldigt väldigt privat människa. Bland det viktigaste för mig som privatperson är min egentid, får jag inte den så går jag sönder inifrån och ut. Och jag är fruktansvärt bra på att dra mig undan och vara svår att nå när jag känner att jag inte får den egentiden som jag behöver.

Som offentlig person – Att jag är väldigt hemlighetsfull som privatperson chockar nog många som bara följer mig i det offentliga ljuset. För i offentligheten är jag nog allt annat än tillbakadragen. Jag pratar öppet och högt om många av mina innersta tankar och gillar att dela just det privata med alla er bloggläsare, alla twitterföljare och instagramprofiler. Och det gör jag ganska lättvindigt, för att jag får bestämma själv när jag väljer att dela det och inte.

Som mamma – Oj. Att beskriva mig själv som mamma är nog det svåraste hittills, speciellt när jag bara har varit mamma i 15 månader. Jag är långt ifrån överbeskyddande iallafall, för det tror jag skulle ta knäcken på mig med tanke på hur Lilla My är. Jag skulle såklart aldrig utsätta henne för någon direkt fara men väljer hon att klättra på stolar ska hon veta att det gör ont om man landar snett när man är påväg ner också. Här hemma har vi salt i maten och socker i glassen hon får smaka ibland. Och så är hon med exakt överallt trots att det finns bakterier både högt och lågt. Jag är nog med en andra ord en ganska chill morsa. Men regler har vi och de är en del – hon får inte riva i min kontorslåda, springa i trappor eller leka med mina smycken och så är det bara. Hur arg hon än blir.

Som arbetskollega – Jag skulle beskriva mig själv som en rättvis, glad men även hård arbetskollega. Den där vännen som alltid frågar hur mina kollegor mår men som också kan bita i rejält om inte arbetet sköts på rätt sätt. Om en kollega har mycket att göra medan jag har lite att göra så hjälper jag mer än gärna till. Det är ju vår gemensamma arbetsplats trots att vi kanske inte delar arbetsuppgifter till 100%, sånt där får man ju allt som oftast tillbaka vid ett senare tillfälle.

Som partner – Lojal är det första ordet som kommer upp i mitt huvud när jag funderar över hur jag är som partner. Så länge den ömsesidiga respekten finns så är jag nog alldeles för ärlig för mitt eget bästa och lever man med mig behöver man inte oroa sig för otrohet, lögner eller andra svek. Sen är jag nog en skitstövel ibland också såklart, men inte på det sättet. Det är nog inte lätt att leva med mina vredesutbrott, mina humörsvängningar och min perfektionstanda. Men klarar man av det har man en tjej som alltid kommer att ställa upp till hundra procent och inte förvänta sig någonting tillbaka. Aldrig gräla om antal druckna öl, antal belastningar i polisregistret, om antal hockeyresor på en månad eller om kontakten med tvåhundra eller tvåtusen tjejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s