NÄR ÖNSKNINGAR SLÅR IN

 

Böcker måste ju utan tvekan vara bland det mysigaste att både ge bort, få och äga. Speciellt barnböcker. När man är gravid, eller till och med innan plusset på stickan har nog alla en bild i huvudet om hur man ska bli som förälder. Man vet såklart att det kanske inte riktigt blir så, men man hoppas och man strävar efter det. En del av min drömbild som mamma innehöll just böcker. Jag vet hur mycket jag älskade när min mamma läste för mig när jag var liten, så självklart ville jag och vill jag ge det vidare till mina barn.

Att sätta sig ner och läsa med Lilla My har hittills varit omöjligt. Hon har tuggat sönder böckerna, rivit och slitit i sidorna, kastat iväg dem och inte kunnat sitta still för en sekund. Omöjligheten har nog legat i en kombination av låg ålder och hennes personlighet. Pedagogerna på förskolan säger det varje dag, de har aldrig mött en unge som ger 100% varje dag i samma skala som hon gör. Aldrig still, alltid på väg någonstans i ett rasande tempo. Men igår kväll slog önskebilden äntligen in. Vi kröp upp i soffan bredvid varandra och jag läste tre böcker för henne medan hon åt sin kvällsvälling. I samma stund som jag slutade läsa stängde hon sina ögon och kort därefter började hon snarka. Jag hoppas verkligen på fler sådana kvällar.

En reaktion till “NÄR ÖNSKNINGAR SLÅR IN

  1. Vad myyysigt!!😍 Älskar att läsa barnböcker fast det brukar sluta med att Kiara är på andra sidan sängen och jag sitter o läser för mig själv haha ☺️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s