NÄR UTEVISTELSE ÄR DET BÄSTA SOM FINNS

 

Enda sedan Lilla My föddes har vi varit en familj som har gjort mycket saker. Jag känner, läser och hör om massor av föräldrar som blir rädda när de får en liten och isolerar sig i hemmet. Och det är kanske med all rätt med tanke på RS-virus som härjar och allt annat som de är känsliga för. Jag är inte den som dömer åt något håll, jag vet bara att vi alltid har gjort allt annat än att isolera oss. Tio dagar gammal var My första gången hon var på grillfest hos en familjevän. Vi var uppemot 30 stycken där, både barn, vuxna och djur. Och det gick alldeles utmärkt. Sedan dess har hon hunnit med studentmottagningar, hockeymatcher, nyårsmiddagar, midsommarfiranden och resor. Det har gett oss den lilla sociala tjejen som inte räds mycket. Och som älskar när det händer saker.

Förskolepedagogerna berättar varje dag om hur arg hon blir när de ska gå in efter att ha varit ute på gården. Hon älskar att vara ute på vår uteplats och mår som en kung när hon får vara ute i skogen och plocka löv. Den senaste tiden när jag har jobbat typ dygnet runt har jag inte hunnit hitta på saker med My i samma utsträckning, men nu ser det ut som att det har lugnat ner sig en del på jobbfronten och igår åkte vi till Vallby Friluftsmuseum och röjde runt lite innan vi åkte hem. Och hon gjorde av med så pass mycket energi att hon låg i soffan och varvade ner en timme igår innan hon somnade. Jag tror faktiskt aldrig att det har hänt. Att varva ner är inte riktigt My’s grej och att hon har ärvt ADHD av både sin mor och sin far är det ingen tvekan om. Den stora frågan är bara: HUR tränar man på att få barn att varva ner, sitta still och bara vara när de inte vill? Det känns som att det är omöjligt då jag redan har försökt med allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s