RECEPT – FISKSOPPA

 

Fisksoppa måste ju vara bland det finaste vi har i matväg här i världen? Ja, så är det. Jag planerade att göra en den här veckan och igår när jag kom hem från jobbet fick jag ett ryck och slängde ihop en. För faktum är att det är så lätt som att bara ”slänga ihop”. Det tar ungefär lika lång tid som en korv stroganoff eller en köttfärssås, om inte snabbare eftersom den sköter sig själv på spisen. Jag har haft fördelen att växa upp med en mamma som har jobbat med fisk hela sitt liv och vet att det inte är krångligare än någonting annat, men folk verkar år 2017 fortfarande tro det? Hur som helst – jag tänkte att jag skulle bjuda på ett snabbt recept.

Gul lök
Vitlök
Fänkål
Vitt vin
Grädde
Buljong
Timjan
Salt & Peppar
Tärnad lax & torsk
Kräftstjärtar

Fräs finhackad gul lök, vitlök och fänkål i olja i botten av kastrullen du ska använda till hela fisksoppan. Löken och fänkålen ska få färg men inte bli mjuk. Slå sedan i några skvättar vitt vin och låt koka lite. Börja sedan slå i en större mängd grädde. Jag går alltid på känsla i mina recept så kan inte säga vilken mängd jag använde men det kan man ju alltid justera in i det sista. Man får smaka, och smaka och smaka. Ha därefter i kryddor efter tycke, jag hade salt & peppar, aromat och buljongtärningar. Sen vände jag i en himla massa timjan och det var det som gjorde det (!) Till sist hade jag i tärnad lax och torsk samt kräftstjärtar med lagen. Och lät det koka upp under fem minuter.

Till det här gjorde jag en vitlöksaioli och hade parmesanbröd. Magi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s