NÄR SMAKLÖKARNA DANSAR TANGO

 

Efter en riktig riktig skitdag på jobbet igår bestämde sig jag & sambon för att lyxa till det lite vid söndagsmiddagen. Så först efter att Lilla My var nattad ställde vi oss vid spisen tillsammans och drog ihop en himmelsk middag. Kronhjortsfilén vi har fått av en vän fick axla huvudrollen och till det hade vi en gräddsås med trattkantareller och ugnsrostade rotfrukter. Det här med att ha potatisen i slantar är ett jävla bra påhitt och det är konstigt att jag inte har stött på det tidigare. Det var faktiskt så sent som i våras när familjen Rösund bjöd på det som jag åt det för första gången. Och sedan dess har jag alltid valt att slanta potatisen istället för att klyfta den när jag tillrett den i ugnen. Okej, hur länge kan man tjata på om en potatis? Tack iallafall Lena och, eller Sara för uppenbarelsen.

Middagen var hur som helst gudomlig och man kan minst sagt säga att vi inledde den här mathösten starkt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta lika starkt här nu framöver. Imorgon ska det storhandlas och jag längtar efter att få gå där och plocka i fantastiska råvaror i kundvagnen. Har ni några favoritrecept ni ska laga nu i höst?

3 reaktioner till “NÄR SMAKLÖKARNA DANSAR TANGO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s